vrijdag 30 januari 2009

Krijg een strakke buik zonder 1 enkele buikspieroefening



Je vraagt je waarschijnlijk af, HOE kan dat? Buikspieroefeningen versterken de buikspieren, de spieren die in de meeste gevallen onder een dikke laag vet verstopt zitten.

Zelf met 1000x crunches per dag zul je nog geen strakke buik krijgen.
Hoe dan wel? Het antwoord is VOEDING. Zonder de juiste voeding, daarmee bedoel ik, de 6 eetmomenten per dag, voldo
ende eiwit, wel complexe koolhydraten en geen snelle suikers, voldoende groente en fruit, geen frisdrank, opletten met alcohol.

Enkel met een juist voedingspatroon, gecombineerd met een goed trainingschema kan je buikvet verbranden, en er ook voor zorgen dat het voorgoed wegblijft! Je denkt misschien: "maar als ik 4 tot 5 keer per week ga sporten, dan mag ik toch wel elke avond mijn glas bier of wijn met versnapering om mezelf te belonen?" Dan ik zeg ik daarop: "Sorry maar dan zal een strakke buik voor jou enkel en alleen een utopie blijven."

Als je dus echt die taille smaller wilt hebben en de buikspieren zichtbaar wil hebben zodat iedereen er jaloers op is, dan moet je toch wel de voeding op nr 1 plaatsen. Als je dit doet, zal het vet van je buik wegsmelten, en wel zonder hiervoor 1 buikspieroefening te hoeven doen. Als je buikvet dan verdwenen is dan kan je door extra oefeningen te doen, je buikspieren sterker maken en een betere vorm geven.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

dinsdag 27 januari 2009

Calorieën tellen tijdens de training


Het aantal calorieën tellen dat je verbrandt hebt tijdens een training heeft geen zin. Het staat wel af te lezen op ieder cardiotoestel, maar het geeft je weinig feedback over je prestaties.

Het is niet de totale som van alle verbrande calorieën die jou een strakke buik heeft, maar wel wat jou vetverbrandingsmechanisme doet met het lichaamsvet, uren nadat je training al afgelopen is. Krachttraining verhoogt de stofwisseling véél meer dan cardiotraining, wat ervoor zorgt dat jij nog een naverbrandingseffect hebt tot zeker 2 uur na de training.

Daarom is het van groot belang dat jou trainingschema zowel cardio als krachttraining bevat. Indien dit niet zo is, zou ik zeker overwegen om dit wel te doen, want anders kun je wel héél lang wachten op die strakke buik.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

vrijdag 23 januari 2009

Jij hebt 100% controle over jezelf

Jij hebt de controle over jezelf.


Niemand zal ooit jou leven veranderen.


De enige manier om je leven te veranderen is om ZELF je leven te veranderen. De enige manier waarop je jou huidige situatie kan veranderen is door die situatie ZELF te veranderen.


Als je denkt dat iemand anders ooit jou leven zal veranderen, dan ben je 100% fout.


Jij bent je eigen leider


Jij bent je eigen regering.


Jij bent je eigen kantoor.


Jij bent je eigen bedrijf.


Jij bent je eigen land.


VANDAAG is de dag, dat JIJ beslist dat je leven zal veranderen.


Als je het moe bent om “gewoon” te zijn, en onopgemerkt door het leven te gaan, vanwege je zwakke lichaam, STOP dan met wachten tot iemand dit alles voor jou zal veranderen.


Als je van ’s morgens tot ’s avonds piekert over je eigen buikvet, en je voelt je niet goed in je eigen lichaam omdat je overgewicht hebt, STOP dan met wachten tot het “juiste moment” aanbreekt, en toon mij dat je het echt meent door actie te ondernemen, niet door het te zeggen.


Ik wil zien dat jij de volledige controle neemt over je eigen leven, en daarom vraag ik je: “HOE start jij vandaag met het runnen van je eigen regering?”


Hoe zal jij trainen vandaag?


Hoe zal je eerstvolgende maaltijd eruit zien?


Met welke personen zal jij omgaan vandaag?


Wat zal jij lezen, en ervan onthouden?


Wat zal je doen met je volgende rekening?


Wat zal je uiteindelijk doen, van wat je GEZEGD had dat je het ging doen?


Het maakt niet uit wie je bent, het maakt niet uit waar je woont, hoe oud je bent, of wat je al meegemaakt hebt in het leven.


Jij hebt de mogelijkheid om jou eigen versie te zijn van, sterk, slank, strak en zelfvertrouwen.


Jij hebt de mogelijkheid om in de beste vorm van je leven te komen.


Jij hebt de mogelijkheid om dat meisje, of die jongen, van je dromen aan te trekken en een rolmodel te zijn voor je familie en vrienden.


Jij hebt de mogelijkheid om al het geld te verdienen om jou ultieme levensstijl te creëren.


Jij hebt de mogelijkheid om je eigen leven te transformeren, en ik geloof sterk dat het veranderen van jou eigen fysieke lichaam, de beste en gemakkelijkste manier is om hiermee te starten.


VANDAAG zal jij JEZELF verkiezen om leider te worden van jezelf. Doe je het niet, dan zal ik jou verkiezen. Ik heb jou zonet verkozen om de grote kapitein te zijn van jou eigen leven.


Nu dat je de grote baas bent geworden over je eigen leven en alle controle zelf in handen hebt, hoe zal JIJ nu de veranderingen maken?




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

woensdag 21 januari 2009

Eet meet vet en wordt slanker


Véélal wordt gedacht dat vet ons dikker maakt. Klopt! Maar ook meer vet eten zorgt ervoor dat we slanker en gezonder worden. Hoe dat komt?

Er bestaan slechte en goede vetten. Verzadigde vetten zijn het soort dat we terugvinden in vet varkensvlees, gefrituurd voedsel, romige sauzen, enz... Deze vetten vermijden we dus best omdat deze ervoor zorgen dat ons lichaamsvetpercentage stijgt, alsook het slechte cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk toeneemt. De onverzadigde vetten vinden we terug in vette vis, noten, olijfolie. Deze goede en gezonde vetten zorgen er juist voor dat het slechte cholesterol daalt en dat onze stofwisseling verbeterd. Daarnaast heeft ons hormonaal systeem deze vetten ook nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Als we dus de onverzadigde vetten zouden bannen uit ons voedingspatroon zullen we minder snel een strakke buik krijgen omdat stofwisseling op een laag pitje staat en omdat ons hormonaal systeem niet optimaal functioneert.
Zorg dus voor voldoende gezonde vetten in je voedingspatroon door regelmatig olijfolie te gebruiken op salades en om te bakken, regelmatig noten te eten en mager vlees af te wisselen met vette vis. Visolie of omega 3 slikken kan jou ook helpen om voldoende van deze onverzadigde vetten binnen te krijgen. Maar hou wel de slechte vetten (verzadigde vetten) op afstand want deze kunnen je goede fysiek de grond in boren.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

vrijdag 16 januari 2009

10 meest gebruikte excuses

Iedereen wil graag een goede gezondheid, een fit lichaam, strakke buik, maar als het er op aankomt hebben velen toch héél wat excuses om niet te hoeven sporten of fitnessen.



Hierbij geef ik jullie de 10 meest gebruikte excuses:



1. Geen tijd


Iedereen heeft tijd, het is een questie van planning. Stel je prioriteiten! Besteed je tijd nuttig en maak op voorhand een afspraak met en Personal trainer. Zo vermijd je ook lange wachtrijen in grote centra.


2. Ik sport niet graag

Niks doen levert niks op. Je moet iets over hebben voor een goede gezondheid en ee

n fit lichaam. Binnen enkele jaren zal je jezelf dankbaar zijn dat je preventief gehandeld hebt.



3. Fitness is duur

Velen hebben geld om op restaurant te gaan, om te reizen, om fastfood te kopen, maar preventief aan de gezondheid te werken komt meestal op de laatste plaats. Stel jezelf hier de vraag hoe belangrijk je eigen gezondheid voor je is.


4. Ik weet niet hoe ik er aan moet beginnen.

Roep de hulp in van een Personal Trainer, die helpt jou stap voor stap het gewenste resultaat te bereiken.


5. Fitness is vermoeiend

Het tegendeel is waar, eens je 4 weken met een fitness programma gestart bent voel je je een stuk energieker, en handel je dagdagelijks activiteiten een stuk gemakkelijker af.



6. Fitness is pijnlijk

Als je inderdaad je ganse leven nooit iets gedaan hebt van lichaamsbeweging is het normaal dat een vastgeroest lichaam wat pijnlijke spieren teweegbrengt de eerste weken. Eénmaal je lichaam dit gewoon raakt, zal je daar bijna tot geen last meer van hebben. Heb je écht pijn dan laat je jezelf beter eens controleren, en roep je best de hulp in van een personal trainer die ervoor zal zorgen dat jij alle oefeningen correct uitvoert zodat de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt.


7. Ik heb geen motivatie om het vol te houden

Stel vooraf je doelen, en schrijf ze op papier. Als je niet weet waar je naartoe moet, hoe kun je er dan geraken... Als je écht jezelf naar het fitnesscentrum moet slepen, schakel dan de hulp in van een Personal trainer.


8. Ik voel mij bekeken in zo’n groot centrum

Ga aan de slag met een Personal trainer waarbij je enkel in het gezelschap bent van de trainer, of ga naar een Personal training centrum waar er 1 op 4 of 1 op 6 getraind wordt. Daardoor zit je toch niet tussen de massa, maar krijg je wel een kwaliteitsvolle persoonlijke begeleiding, aan véél lagere prijs dan een 1 op 1 training.


9. Ik geraak snel uitgekeken op mijn fitnessprogramma

Zoek een fitness centrum met goede begeleiding en vraag zeker om de 4 weken een nieuw aangepast programma zodat je op tijd en stond nieuwe en andere oefeningen kan doen.


10. Ik krijg niet het gewenste resultaat.

Ook hier geldt het feit dat trainen met een Personal trainer wel resultaat oplevert, doordat het programma altijd op maat is gemaakt en er regelmatig geëvalueerd en bijgestuurd wordt.


Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande www.fit-life.be

woensdag 14 januari 2009

Goede voornemens voor 2009



De meest genoemde voornemens voor 2009 zijn:


- Aan de conditie werken
- meer sporten
- gezonder eten
- een strakke buik krijgen


En gelijk heb je, want je hebt immers maar 1 lichaam!


Om al deze voornemens echt waar te maken kan je de hulp inroepen van een Personal Trainer. De Personal trainer zorgt er samen met jou voor dat jij echt die strakke buik krijgt, dat je meer beweegt en dat op een goede manier en dat je fit en gezond wordt. Voor meer informatie over Personal training kan je surfen naar www.fit-life.be.
Ontdek ook de interessante promoties die nog tot eind januari lopen!



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be