zondag 30 augustus 2009

Vetverbrandings misverstand 2

Het volgen van een dieet dat laag is in vet en calorieën, waarbij er weinig water gedronken wordt.

Je wil gewicht verliezen, dus zou je véél minder moeten eten, juist?
Ik heb nieuws voor jou... Hoe minder je eet hoe langzamer je metabolisme zal werken, wat ideaal is om lichaamsvet op te slaan.


Wat je niet moet doen:

Hou de inname van je calorieën zeer laag en honger je lichaam uit. Hou je energie inname op 1000 calorieën per dag, en eet niet meer dan 15-20gr vet per dag. Drink zo weinig mogelijk water.


Waarom dit ervoor zorgt dat je vet zal opslaan in plaats van verbranden:


Op die manier denkt je lichaam dat je aan het verhongeren bent, ,waardoor alles wat je dan wel binnenkrijgt van voeding, zoiezo als vet zal gaan opslaan om reserves over te houden.

Elke keer je iets eet gaat je stofwisseling de lucht in. Dus té weinig eten zal je stofwisseling vertragen waardoor je vet gaat opslaan.

Té weinig vet eten zal ervoor zorgen dat je lichaam genoodzaakt wordt om dat kleine beetje ve
t te gaan opslaan, omdat het denkt dat je in een hongersnood bent terecht gekomen.

Weinig water drinken en en plaats daarvan veel fruitsap, zorgt ervoor dat je taille- en buikzone al snel zal uitzetten. Dit komt omdat voldoende water drinken ervoor zorgt dat je overtollig vocht sneller zal afvoeren, samen met alle toxische stoffen. Doe je dit niet, zal je lichaam vocht op
houden, waardoor je er opgezwollen uitziet, en uiteindelijk ook geen gewicht zal verliezen.




Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

maandag 24 augustus 2009

Vetverbrandings misverstand 1

Doe elke dag enkel cardio training

Als je graag met een dikke buik wilt blijven rondlopen, moet je zoveel mogelijk cardio training proberen doen.
Wist je dat hoe meer je langdurige cardio training doet, hoe efficiënter je lichaam vet zal opslaan? Meer bepaald rond de taille- en buik zone.


Wat je niet moet doen:

Elke dag naar de gym gaan, en iedere keer een loopband, cross trainer of fiets opzoeken om daar een uur (of langer) je tijd op te verspillen terwijl je naar tv kijkt of een babbeltje slaat.


Waarom dit ervoor zorgt dat je vet zal opslaan in plaats van verbranden:


Je lichaam zal tijdens zo'n workout vet gaan gebruiken als brandstof, wat ervoor zal zorgen dat je de andere 23 uur van de dag in vet opslag modus terecht komt. Op die manier leer je je lichaam goed te worden in het opslaan van vet gedurende de dag.

Dit soort training zal ook niets doen om je metabolisme te verbeteren.
Je zal ook spiermassa gaan verbranden, waardoor je stofwisseling minder snel werkt.

Naar het fitnesscentrum gaan en daar uren per week spenderen op een loopband, crosstrainer of fiets is de perfecte manier om lichaamsvet bij te winnen.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

donderdag 20 augustus 2009

Eerste resultaten van Bootcamp in zicht

De eerste 3 weken Fitness Bootcamp Brugge zijn al achter de rug, en dat zullen de deelnemers geweten heben!

De aller eerste sessie was voor de meesten zwaar, maar nu we in de 3e week terecht gekomen zijn begint de inspanning zijn vruchten af te werpen.


We kregen reacties zoals:

- "de spierpijn die ik de eerste 2 sessies had is zo goed als verdwenen"
- "De eerste sessie kon ik slechts 2 min lopen, nu al 12"
- "Ik kon in het begin slechts 4 keer pompen, nu al 30 seconden aan een stuk"
- "De kracht in mijn buikspieren was waardeloos, nu kan ik toch al een behoorlijk aantal crunches en sit-ups doen"


Deze reacties zijn het bewijs dat Fitness Bootcamp op zeer korte tijd merkbare resultaten oplevert, en dit al na slechts 3 weken! De positieve veranderingen van het lichaam kunnen alleen nog maar blijven toenemen.


Voor al wie wil inschrijven voor de volgende lessenreeks van 4 weken Fitness Bootcamp kan dit nu al doen op www.fitnessbootcamp.be of 050 685225 of info@fit-life.be.



Door op voorhand in te schrijven betaal je maar €62 in plaats van €72. Meer info over Fitness Bootcamp Brugge vindt je op www.fitnessbootcamp.be




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

zaterdag 15 augustus 2009

De invloed van voeding op onze levenskwaliteit

De voordelen van een matig tot goed voedingsprogramma kunnen een grote impact hebben op zowel insuline als cholesterol.


- Het minder eten van koolhydraten met een hoge glycemische index (GI) heeft invloed op de hormonale reactie binnen in het lichaam, en zorgt zo voor een betere regeling van insuline en de bloedsuikerspiegel.

- Meer vezels in de voeding verbeterd ook deze hormonale reacties.

- Meer omega 3 rijke vetten verminderen de hoeveelheid slechte cholesterol in het lichaam.

- Gezonde voeding verbeterd de effecten van medicatie (voor cholesterol en diabetes) die je misschien al neemt, waardoor de dosering misschien verminderd kan worden op lange termijn.

- Een gezond voedingspatroon en levensstijl verminderd de nood aan vele medicatie die je in de toekomst anders wel zou moeten innemen. Hierdoor kunnen we gezond oud worden terwijl we ook nog actief blijven met een betere levenskwaliteit.






Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

donderdag 6 augustus 2009

Mijn top 10 voedingsmiddelen voor een strakke buik

Als je je de laatste tijd tegoed hebt gedaan aan teveel bier en gefrituurd voedsel, zal dit artikel jou helpen om je terug op het juiste pad te krijgen, en zo terug dat vet op de buik eraf te laten smelten.


Hier zijn mijn 10 favoriete (gezonde)voedingsmiddelen die je MOET eten om een strakke buik te krijgen. Als je ze tot nu toe nog niet regelmatig at, doe het vanaf nu dan wel, anders maak je een grote fout!




1. Broccoli

Als ik voor de zomer scherp probeer te komen, eet ik meermaals per week broccoli. Het zorgt voor een beter herstel van je trainingen, als je een voedings programma volgt dat weinig calorieën bevat.



2. Spinazie

Spinazie is net als broccoli een groene groente die veel vezels bevat, en die opnieuw belangrijk is voor de vet verbranding en de algehele gezondheid.



3. Amandelen

Als je tijdens de dag of 's avonds opeens een enorme honger bui krijgt is die met een handvol amandelen snel afgelopen.



4. Appels

Ik eet iedere dag 2 appels. Ze zijn makkelijk te bewaren en mee te nemen, en ze stillen bovendien goed de honger.



5. Tonijn

Hierbij bedoel ik tonijn in blik. Begrijp me niet verkeerd, een gegrilde tonijn steak is heerlijk, maar nu gaat het erover dat we voedingsmiddelen hebben die makkelijk mee te nemen zijn en te bewaren. Ik werk 12 tot 13u per dag, dus is tonijn uit blik een zeer goede proteine bron voor mij, die weinig voorbereiding vraagt. Op die manier kan ik blijvend goede resultaten boeken.



6. Pompelmoes

Pompelmoes is lekker, gezond, maar werkt ook vetverbrandend. Eet dus gerust elke dag een pompelmoes. Enkel mensen die bepaalde medicatie nemen moeten eerst overleggen of ze zonder probleem een pompelmoes kunnen eten, want in combinatie met bepaalde middelen kan pompelmoes een remmend effect hebben op de werking van het medicijn.



7. Blauwe bessen

Deze zitten boordevol antioxidanten die de weerstand verhogen, en lekker als tussendoortje als je ze vermengd in magere platte kaas of yoghurt.



8. Olijf olie

Dagelijks gebruik ik olijfolie in overvloed, op mijn salades, voor het bakken van vlees en vis. Olijfolie bevat gezonde essentiële vetten die jou sneller een strakke buik bezorgen.



9. Eieren

Vroeger werden eieren in een slecht daglicht geplaatst omdat ze de cholesterol zouden verhogen. Het tegendeel is ondertussen achterhaald. Ik eet op z'n minst 3 keer per week eieren bij mijn ontbijt. Ze zijn een zeer goede bron van protëine, waardoor ik betere resultaten behaal.



10. Kip

Kip zit dagelijks in mijn voedings programma om het mager is en dus weinig slechte vetten bevat. Kip zit bovendien bomvol eiwitten die je spieren beter helpen herstellen. Kies voor kippenborst zonder vel in plaats van de veel vettigere kippenbil. Gegrild of in de wok is een kippenborst ideaal.





Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be