woensdag 30 juni 2010

Zo behoud je een snelle stofwisseling op vakantie

Nu de zomervakantie is aangebroken, gaan velen onder jullie met vakantie op reis. Dat is meestal ook de periode waarbij je terug in België, al snel zo'n 3 kg vetweefsel extra hebt. Dit is natuurlijk jammer van al het harde werk voordien. Om dit te voorkomen zal ik jullie vertellen hoe je de stofwisseling in hoge toeren kan laten werken, zodat het vet er af blijft tijdens je vakantie.



- Gebruik het zwembad voor dat je gaat ontbijten:

Voor je naar het ontbijt gaat kan je gedurende een 20 tal minuten wat baantjes trekken. Door dat je nog geen brandstof in je lichaam hebt, ga je al meteen vetten verbranden. Hiermee houd je de stofwisseling ook voor de rest van de dag verhoogd.


- Ga voor eieren tijdens het ontbijt:

Na dat je je baantjes gezwommen hebt, kies je als ontbijt het best voor eieren. In combinatie met wat fruit en volkoren brood, zal dit je lichaam voorzien van de nodig voedingsstoffen maar zal het ook je vetverbranding een boost geven.


- Speel in de namiddag een spelletje waterpolo of beachvolleybal:

Na een paar uur te relaxen in je strandstoel, zal een sportieve en leuke activiteit extra calorieën verbranden.


- Kies voor gevogelte, vis of rundsvlees bij het avond diner:

Deze magere eiwitten geven je een voldaan gevoel en houden je stofwisseling hoog.


- Doe een lange strandwandeling bij zonsondergang na het avondeten:

Dit zal het alcohol verbruik toch wat compenseren.





Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

woensdag 23 juni 2010

5 redenen dat je meer spiermassa nodig hebt

Er zijn enkele voordelen waar IEDEREEN baat bij kan hebben, als je meer spiermassa hebt.

1. Spieren staan gelijk aan kracht

Functionele kracht verbeterd ieder aspect van je leven. Je zult dagdagelijkse activiteiten veel gemakkelijker afhandelen, je zult meer energie hebben, en een betere houding.


2. Spiermassa helpt vet verbranden

Meer spiermassa geeft jou een grotere motor, zodat je meer vetten en calorieën kan verbranden. Als je een slank en strak lichaam wil, heb je toch een bepaalde hoeveelheid spiermassa nodig.


3. Je hebt een grotere levensverwachting

4. Een betere insuline gevoeligheid

Dit wil zeggen dat je minder snel vet en calorieën zal gaan opslaan, en je bent beter beschermd tegen diabetes.


5. Je ziet er gewoon veel beter uit!

Al eeuwen betekend het hebben van meer spiermassa dat je ook beter in staat bent te overleven en meer succes zult hebben op veel vlakken. Of je nu een vrouw of een man bent, we zien er beter uit, en we voelen ons beter als je fit en sterk bent.



Dus als je meer zelfvertrouwen wil, gezonder en aantrekkelijker wilt zijn, dan heb je een bepaalde hoeveelheid spiermassa nodig. Als je ouder wordt, is het moeilijker om spiermassa te behouden. Je kan dus beter alles uit de trukendoos halen.


Voor een fitness programma op maat kan je terecht op www.fit-life.be.



Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

woensdag 16 juni 2010

5 signalen van overtraining

Ja, je kan té veel trainen. Voornamelijk in combinatie met veel en lang werken, stress, weinig slaap, familiale verplichtingen en problemen, te weinig goede voeding. Een goed fitnessprogramma kan veel voor je doen, indien je ook op tijd en stond een herstelperiode inlast. Herken je de volgende 5 signalen van overtraining al bij jezelf?


1. In plaats dat je kracht vooruit gaat, gaat het achteruit J

e kan minder gewicht gebruiken tijdens de krachttraining dan gewoonlijk, of je kan niet zoveel herhalingen doen met een gewicht waarmee het anders wel altijd lukt. Daarom kan het handig zijn om een training logboek bij te houden. Op die manier kan je terug kijken naar vorige periodes om te vergelijken, en eventueel achterhalen wat de training negatief kan beïnvloeden.


2. Je ben geïrriteerd na je training in plaats van ontspannen


Als je even gestresseerd bent na je training, dan voor dat je begon, of zelfs nog meer, dan zit de kans er in dat je lichaam overtraind aan het geraken is.



3. Je kan je moeilijk concentreren

Natuurlijk is het normaal dat je van tijd tot tijd eens verstrooid bent. Maar als je gedurende langere tijd ook tijdens je training niet meer kan concentreren op de oefening waarmee je bezig bent, heb je een probleem. Je training zal minder effect hebben als je niet geconcentreerd bent en je loopt het risico om jezelf te blesseren.



4. Je blesseert jezelf tijdens een oefening die je al jaren zonder probleem doet

Je squat al jaren zonder problemen, en op een dag voel je pijn in je rug tijdens een opwarm setje. Jezelf blesseren tijdens een beweging die je al jaren doet, dan nog met een matige intensiteit, is een signaal dat je afstevent op een burnout of overtraining.



5. Je hebt geen motivatie meer

Je hebt geen enkel verlangen om te trainen, maar toch weiger je om een paar dagen rust in te lassen. Je denkt dat je je schuldig zal voelen als je niet zou gaan trainen. Hoe vervelend het misschien ook klinkt, toch is op dat moment de rust veel belangrijker dan de training. Neem een week rust, en je zal merken dat je volledig opgeladen zal zijn met nieuwe energie.



Ups en downs zijn een deel van het leven. Train intensief, maar voorzie voldoende herstel periodes.




Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

maandag 14 juni 2010

7 redenen waarom vrouwen krachttraining moeten doen

De meeste vrouwen spenderen hun tijd als ze gaan fitnessen voornamelijk aan cardiotraining en te weinig aan krachttraining. Daarom zal je nooit de resultaten bereiken die je echt wil.


Hier zijn 10 redenen waarom het aangeraden is dat vrouwen aan krachttraining doen.



1. Je zal lichaamsvet verliezen

Studies hebben aangetoond dat de gemiddelde vrouw die 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doet, gedurende een periode van 2 maanden, een klein beetje spiermassa bij krijgt, maar wel 2 tot 3 kg puur vetweefsel verliest.
Als je spierweefsel toeneemt, gaat ook je stofwisseling in rust stijgen, waardoor je meer calorieën verbrand.

2. Je zal sterker worden zonder dat het spiervolume echt toeneemt


Vrouwen krijgen geen spiervolume bij als ze krachttraining doen, zoals dat wel het geval is bij mannen. Het is zo dat vrouwen tot 30% minder van de hoeveelheid hormonen hebben die verantwoordelijk zijn voor spiergroei, als mannen. Het is wel zo dat de spieren bij vrouwen een mooiere vorm en definitie zullen krijgen.


3. Je verminderd het risico op osteoporose


Krachttraining bij vrouwen kan de bot densiteit laten toenemen. Als je dit combineert met een inname van de juiste hoeveelheid calcium, ben je beter bescherm tegen osteoporose.


4. Je zal lichamelijk beter functioneren


Een toename van je spierkracht zal er voor zorgen dat je minder afhankelijk bent van anderen, in het dagelijkse leven. Boodschappen doen zal gemakkelijker gaan, kinderen optillen en het huis poetsen zal niet al de energie uit je halen.


5. Je zal het risico op kwetsuren, rugpijn en artritis verminderen


Krachttraining maak niet alleen de spieren sterken, maar ook alle weefsels die ermee verbonden zijn, waardoor je een betere stabiliteit van de gewrichten hebt. Dit voorkomt kwetsuren.
Studies hebben aangetoond dat het versterken van de lage rugspieren maar liefst 80% verbetering brengt bij lage rugpijn.

6. Je zal het risico op hartziekten sterk doen verminderen


Krachttraining kan de cardiovasculaire gezondheid op verschillende manieren verbeteren, waaronder het verlagen van het LDL (slechte cholesterol) gehalte, het laten toenemen van het HDL (goede cholesterol) gehalte en het verlagen van de bloeddruk.
Als je daar nog eens cardio training aan toevoegt, kan je de resultaten nog eens maximaliseren.

7. Je zal het risico op diabetes sterk verminderen


Krachttraining verbeterd de insuline gevoeligheid.



Besluit:
Vrouwen die krachttraining doen en een beetje meer spierweefsel extra opbouwen, zullen de samenstelling van hun lichaam veranderen. Die vrouwen zullen ook stevigere en mooi gevormde spieren hebben en minder vetmassa.


In veel fitnesscentra zie je vrouwen verkeerd trainen. Het vinden van een goed fitness centrum met goede begeleiding of een personal training studio zou een prioriteit moeten zijn, omdat je op die manier ook de resultaten zult krijgen die je echt wil.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

donderdag 10 juni 2010

3 tips om gemotiveerd te blijven

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt, je volgt zo goed je fitness programma, je gaat met regelmaat trainen, je ziet resultaten, maar op een gegeven moment hebt je niet meer de moed, om je hier aan te blijven houden. wat doe je dan? Je begint de panikeren, en je denkt dat je je doel niet niet op tijd zal halen, waardoor je redenen begint te zoeken (die geen reden zijn!) waardoor je het niet lukt. Wat nu gedaan?

Aan deze situatie is niks abnormaals, maar jammer genoeg komt het toch regelmatig voor. Veel mensen ondergaan dezelfde situatie. Je kan er blijven in hangen ofwel kan je stappen ondernemen hier iets aan te doen!



Hier zijn enkele hulpmiddelen:

1. Vertel je vrienden, familie wat je doelstelling is toon hen hoeveel dit voor jou betekend.
- Vertoef in een omgeving met mensen die jou graag hebben, en die jouw doelstelling begrijpen. Dit kan betekenen dat je misschien nieuwe vrienden moet maken, want de vrienden waarmee je enkel uitgaat en op café gaat, zullen waarschijnlijk jou nieuwe levensstijl niet echt begrijpen en steunen. Dit is jammer, maar meestal de waarheid.


2. Investeer in je lichaam en je levensstijl. Daar zal je op lange termijn het meest voor terug krijgen. Hier kan het interessant zijn om de hulp in te roepen van een professional, en je in te schijven in een fitness centrum of personal training studio, waar ze jouw resultaat en doelstelling voorop plaatsen en waar ze aandacht hebben voor jou. Koop een leuke fitness outfit voor jezelf. Maak deze investering en toon aan jezelf dat je het deze keer echt meent!


3. Als het dan echt eens iets minder gaat, hou het zeker niet voor jezelf maar praat er over met anderen.


En onthou, je spendeert een leven lang om aan het lichaam te werken dat je hebt!





Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

dinsdag 8 juni 2010

7 gezonde snacks voor 's avonds

Als je 's avonds in de zetel ligt voor de tv is het mogelijk dat je nog honger hebt, of gewoon zin hebt om nog iets te eten. Daar kan een kleine snack de oplossing voor zijn, op voorwaarde dat deze natuurlijk geen geraffineerde suikers en slechte vetten bevat die het vet op je buik laten toenemen, zoals dat wel het geval is wanneer je chips, snoep, koekjes en ijs eet.


In plaats daarvan kun je best een gezonde snack nemen, die niet enkel je honger gevoel wegneemt, maar ook je stofwisseling stimuleert om het vet op je buik gemakkelijker te verbranden.


Hier zijn 8 lekkere en gezonde snacks die je 's avonds kunt eten, zonder je daar zorgen over te maken:

1. Magere platte kaas.

2. Magere yoghurt.

3. Noten (zoals walnoten, amandelen,...)

4. Een proteïneshake (neem best een soort waar geen suikers, koolhydraten aan toegevoegd zijn).

5. Enkele reepjes rauwkost met pindakaas als dipsaus.

6. Een portie olijven met fetakaas.

7. Enkele blokjes cheddar kaas met kerstomaatjes.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

donderdag 3 juni 2010

6 voedings tips voor een strakke buik

Als je deze 6 regels volgt zal je binnenkort gezonder en slanker zijn dan 95% van de bevolking.

1. Eet iets iedere 2 tot 3 uur van het moment dat je wakker bent


Voorzie 3 hoofdmaaltijden en 3 gezonde tussendoortjes, zodat je de hele dag net verzadigd bent. Op die manier heb je ook geen grote honger aanvallen. Door meerdere eetmomenten te hebben gaat je lichaam ook meer vetten verbranden.

2. Tel je calorieën niet


Ja je hoort het goed, tel geen calorieën. Ten eerste houd je het niet vol om heel je leven c
alorieën te tellen. Ten tweede is het zo dat als je de juiste voedingsmiddelen eet, je automatisch meer verzadigd bent dan als je enkel geraffineerde suikers eet. Hou wel de grootte van je porties in de gaten.

3. Drink je calorieën niet


Alcohol kan een zeer nadelig effect hebben voor de vet verbranding. Alcohol belast de lever waardoor je lichaam de verbranding van vetten vertraagd en zelf stopt. Naast het feit dat grote hoeveelheden alcohol ook veel slechte calorieën betekend, is het ook zo dat je na het drinken honger aanvallen krijgt waarbij je ook slechte voedings keuzes gaat maken.


4. Ontbijt iedere dag

Studies hebben uitgewezen dat als je er de gewoonte van maakt om iedere dag (correct) te ontbijten, je gewicht zal verliezen en dat er ook afhouden. Soms is het zo dat mensen denken dat ze calorieën schrappen door het ontbijt weg te laten, of omdat ze zogezegd geen tijd hebben 's morgens. Maar het probleem is dan dat je tegen halverwege de ochtend uitgehongerd bent. Dit zal op er op zijn beurt voor zorgen dat je dan extra veel gaat eten over de middag. 's morgens ontbijten zorgt ervoor dat je metabolisme opged
reven wordt voor de rest van de dag. Wanneer je niet ontbijt krijgt je lichaam gedurende bijna 15 uur geen voedsel meer, waardoor je lichaam in spaar modus gaat. Op die manier wordt je metabolisme niet gestimuleerd om vet te verbranden.

5. Eet 1 keer per week een maaltijd waar je echt zin in hebt (ja, ook fastfood)


Beloon jezelf in het weekend op iets waar je echt zin in hebt. Eender wat, pizza, ijs, frieten,een hamburger...


6. Eet voedingsmiddelen met zo weinig mogelijk ingrediënten


Tegenwoordig worden veel voedingsmiddelen gemaakt die een waslijst aan ingrediënten bevatten. Veelal smaakversterkers, kunstmatige kleur- en zoetstoffen en de goede voedingstoffen worden er deels uitgehaald. Dit maakt deze voedingsmiddelen ongezond. Daarom is het belangrijk dat je de etiketten op de producten goed bekijkt. Neem bijvoorbeeld ontbijtgranen. Veel mensen denk dat ze gezond zijn, maar dat zijn ze totaal niet! Vergelijk dit eens met een ei. Hoeveel ingrediënten bevat dit? Slechts 1! En zo zijn er nog tal van echt gezonde voedingsmiddelen die jou helpen vet verbranden en gezonder worden.


Laat me weten hoe goed deze tips voor jou werken.



(Voor een voedingsprogramma op maat kan je terecht bij info@fit-life.be, www.fit-life.be of 050 685225)



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be