zondag 29 augustus 2010

Groot nieuws...Fit-Life verhuist en breidt uit!







Na 3 jaar willen we graag met onze Personal training studio een stapje verder gaan. Daarom slaan Squash Piramid te Brugge en Fit-Life de handen in elkaar.


Zeer binnenkort verhuizen we dus naar een andere en ruimere locatie. We gaan ons centrum integreren binnen in de beste squashclub van Brugge, Squash Piramid. Dit zorgt ervoor dat we één groot sportcentrum zijn die niet enkel fitness en personal training zal aanbieden, maar ook nog tal van andere activiteiten.


Aan ons basisconcept veranderd er weinig. Dit wil zeggen dat we nog steeds onze persoonlijke en individuele fitness trainingen zullen aanbieden aan dezelfde kwaliteit. Als vernieuwing komt daarbij dat we nu ook gewone fitness abonnementen zullen aanbieden (fitness zonder individuele opvolging), waarvan de tarieven uiteraard een stuk lager zullen liggen dan die van de personal training. Daarnaast kan je er ook squashen en hebben we nu ook een zaal waar danslessen, groepslessen, indoor cycling en mixed martial arts zullen gegeven worden. Voor ieder wat wils dus!

Hierbij al een voorlopig overzicht van de extra activiteiten die zullen gegeven worden(lessenpakket zal nog aangevuld worden):

Dans


- Zumba

- Samba workout
- Dance for kids

- Golden age (50+)

- Mommy's & baby's


Groepsfitness


- BBB 1 (buik, billen, benen)

- BBB 2 (borst, buik, billen)
- Body power

- Body sculpt


Vechtsport


- MMA(mixed martial arts: combinatie van thaïboks/kickboks, worstelen, braziliaanse jiu jitsu)


Andere


- Squash
- Indoor cycling



Er wordt momenteel nog gewerkt aan een nieuwe website waar alle informatie over alle activiteiten te vinden zal zijn. Die komt binnenkort online.



Voor meer info kan je ons bellen op 050 685225 of kan je op onze huidige website terecht voor info over personal training => www.fit-life.be.


Datum Opening: 13 September 2010
Adres nieuwe locatie: Ontmijnerslaan 44, 8200 Sint-Andries

Openingsuren fitness: ma-vrij : 9.30u tot 22u, zat: 10u tot 18u, zon: 10u tot 13u


De openingsuren van de personal training studio blijven dezelfde (te vinden op www.fit-life.be)



Met sportieve groeten, Lorenz De Grande www.fit-life.be

dinsdag 17 augustus 2010

5 manieren om je recuperatie te verbeteren

1. Stretching

Statisch stretchen na de training helpt de gespannen spieren terug ontspannen door de bloedtoevoer naar die weefsels te optimaliseren. Een soepele spier is ook minder blessure gevoelig. Een beter herstel wil zeggen dat je de eerstvolgende training er opnieuw goed teg
en aan kunt. Maak een goede stretching onderdeel van je training. Je zal er betere resultaten van hebben! (Niet statisch stretchen voor de inspanning, enkel erna!)

2. zoutbad


Neem de dag van een zware training een zoutbad. Het is niet gelijk welk zout. Gebruik best zout die hier speciaal voor geschikt is. Vb. zout afkomstig uit de dode zee (is beschikbaar bij Fit-Life), dat rijk is aan mineralen om het lichaam terug te hervitaliseren.

3. Cardio

Een lichte recuperatie cardio training na een zware dag krachttraining is ideaal om het overtollig melkzuur in de spieren sneller weg te werken. Hierdoor verbeterd de bloedcirculatie in het lichaam en de spieren waardoor ook voedingsstoffen en zuurstof beter getransporteerd worden. Je zal je de volgende dag beter hersteld voelen.


4. Eet na de training


Een combinatie van koolhydraten en eiwitten is ideaal om je lichaam na de training te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Je zou als voorbeeld, een stuk fruit kunnen eten in combinatie met een proteineshake of wat yoghurt of magere platte kaas.


5. Slaap

De laatste, en zeker niet de minst belangrijkste factor is slaap. Te weinig (diepe) slaap zal ervoor zorgen dat je nooit volledig hersteld voelt, waardoor je gans de dag door het gevoel hebt je voort te moeten slepen en je ook niet helder van geest bent. Een aantal dagen na elkaar zonder voldoende slaap zal er op termijn voor zorgen dat je nooit voluit kan gaan tijdens de training, wat ook het resultaat negatief beïnvloed. Als je matig tot intensief sport zorg je het best voor 8 uur kwaliteitsvolle slaap.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

donderdag 12 augustus 2010

Het slechtste dieet advies dat je kan krijgen

1. Een dieet met zo weinig mogelijk vetten is goed voor je...

Sommige vetten zijn wel goed voor je, en zijn zelf noodzakelijk voor het lichaam, om optimaal te kunnen functioneren. Het lichaam heeft goede vetten nodig om energie te kunnen verbruiken, weefsel herstel, en het transport van verschillende vitaminen. Schrap dus niet alle vetten uit je voeding. Zorg in plaats daarvan dat je voldoende onverzadigde vetten binnen krijgt.


2. Light producten helpen je gewicht verliezen...


Verkeerd gedacht!
Light producten kunnen je zelf dikker maken. Je doet je lichaam meer slecht dan goed als je bij het lezen van de voedings labels enkel op zoek gaat naar zo weinig mogelijk calorieën en zo weinig mogelijk vet. Voorverpakte light produkten bevatten meestal erg veel suikers en transvetzuren(geharde plantaardige vetten) die slecht voor je zijn.

3. Hoe minder calorieën je eet, hoe meer gewicht je verliest...


Véél mensen maken deze fout, en hierdoor komen ze zelf gewicht bij op lange termijn. Als je de hoeveelheid calorieën te laag brengt, is het gevolg dat de snelheid van je metabolisme serieus naar beneden gaat, waardoor ook spiermassa afgebroken wordt. Daardoor krijg je dan het jojo-effect. Om de meeste voedingsstoffen uit je calorieën te halen, eet je best voornamelijk onbewerkte natuurlijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, mager vlees, vis, noten en volkoren producten. Uit dit soort voedingsmiddelen haal je veel meer vitaminen en mineralen.



Zorg er dus voor dat je zeker NIET de bovenstaande slechte adviezen volgt, maar wel het juiste advies.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

dinsdag 10 augustus 2010

9 redenen om water te drinken in plaats van frisdrank

1. De grote hoeveelheden suiker zorgen ervoor dat water uit het lichaam gehaald wordt. Om het water te vervangen dat door 1 blikje frisdrank uit he lichaam gehaald is moet je 8 tot 12 glazen water drinken.

2. Frisdrank help nooit voor echte dorst. Constant te weinig water drinken kan leiden tot chronische uitdroging, waardoor je lichaam verzwakt. Dit zorgt er dan weer voor dat je immuunsysteem verzwakt.


3. Frisdrank steelt mineralen uit het lichaam. Een tekort aan mineralen kan leiden tot diverse lichamelijke problemen, waaronder hartziekten, osteoporose, en andere ziekten. De meeste vitaminen kunnen hun functie niet uitoefenen bij een tekort aan mineralen.


4. Frisdrank kan roest weghalen op een metalen oppervlak, stel je eens voor wat het dan kan doen met je spijsvertering systeem en de rest van je lichaam.


5. De grote hoeveelheden suiker in frisdrank zorgen ervoor dat je pancreas (alvleesklier) een grotere hoeveelheid insuline moet aanmaken, wat kan leiden tot een suiker-crash(o.a. vermoeidheid). Het chronisch verhogen en verlagen van je suikerspiegel door hoge suiker inname kan leiden tot diabetes en gerelateerde ziekten. Dit is voornamelijk ook zeer schadelijk voor groeiende kinderen, bij heb kan dit leiden tot leve
nslange gezondheidsproblemen.

6. Frisdranken hebben een nadelige invloed op de spijsvertering. De caffeine en grote hoeveelheden suiker verstoren het spijsvertering proces. Dit wil zeggen dat je lichaam dan weinig tot geen voedingsstoffen meer opneemt uit de voeding, zelf al is het voeding van uren voordien
.

7. Light frisdranken bevatten aspartaam, wat gelinkt wordt aan depressie, slapeloosheid en andere ziekten.


8. Frisdrank zijn extreem zuur, het menselijk lichaam heeft een pH van 7,0 Frisdrank heeft een pH van ongeveer 2,5, wat wil zeggen dat je iets in je lichaam stopt dat veel zuurder is dan je lich
aam zelf. Verschillende ziekten broeden in een zure omgeving. Frisdranken en ander voedsel die teveel zuren bevat kan op termijn problemen geven aan de organen en gewrichten.

9. Frisdranken zijn de slechtste dingen die je in je lichaam kan stoppen. Vooral als je ziek be
nt, verkoudheid of griep, kan je beter geen frisdranken drinken. Het zal dan alleen maar moeilijker zijn voor je lichaam om bacteriën of virussen te elimineren.



Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

zondag 8 augustus 2010

De winnaars van de Fit-Life Transformation Challenge 2010

Het is zover, na een spannende strijd van 10 weken volharding en discipline maken we de winnaars van onze Transformation challenge 2010 bekend.

Tijdens een wedstrijd van 10 weken lang, hebben de deelnemers alles op alles gezet om hun lichaam zo goed mogelijk te transformeren. Dit wil zeggen, het veranderen van hun lichaamssamenstelling (vet%, spiermassa, gewicht, buik omtrek) door middel van de juiste fitness training en een aangepast voedingspatroon. Het was niet de bedoeling om op korte tijd zoveel mogelijk gewicht te verliezen, wel was het doel om het vet% zo laag mogelijk te krijgen in 10 weken tijd, terwijl de spiermassa behouden bleef, of zelf voor een stuk nog toenam, waardoor een strak lichaam tevoorschijn kwam. Er werd beoordeeld in 2 groepen, 1 winnaar onder de vrouwen, en 1 onder de mannen. De winnaars krijgen een reischeque ter waarde van €200.

Hier zijn ze...



Francis Maes





















Voor de wedstrijd waren dit de waarden van Francis zijn lichaams samenstelling:

Gewicht:77,9kg
vet%: 15%
Spiermassa: 43,1%
Buik omtrek:90,5cm

Na 10 weken:

Gewicht: 79kg
vet%: 8,5%
Spiermassa: 46%
Buik omtrek: 82,5cm







Shirley Clicteur

Voor de wedstrijd waren dit de waarden van Shirley haar lichaams samenstelling:

Gewicht: 72,7kg
vet%: 35,5%
Spiermassa:29,3%
Buik omtrek: 86,5cm

Na 10 weken:

Gewicht: 70kg
vet%: 28,4%
Spiermassa: 33,5%
Buik omtrek: 82cm



Alvast proficiat gewenst aan Francis en Shirley, die terecht deze leuke en spannende wedstrijd gewonnen hebben!

Uiteraard ook proficiat aan de andere deelnemers die zich ook hard hebben ingezet om alles uit de kast te halen, en die toch ook een mooi resultaat hebben neergezet.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

zondag 1 augustus 2010

10 redenen om te ontbijten(+3 gratis ontbijt menu's)

Zeker de helft van de mensen ontbijt niet, en dat is jammer want hierdoor verkleint de kans op een strak lichaam enorm, en daarbij is het niet gezond ook.

Hierbij 10 goede redenen om een goed ontbijt te nemen:

1. Je brengt je stofwisseling op gang voor de rest van de dag.

2. Na 6 tot 8 uur vasten (nachtrust) smeekt je lichaam om de nodige voedingsstoffen.

3. Je voorkomt een appelflauwte later op de dag.

4. Je voorkomt dat je halverwege de ochtend naar snelle suikers moet grijpen zoals chocolade, koekjes, frisdrank...

5. Je verbrand meer vet.

6. Je hebt meer energie voor de rest van de dag.

7. Je blijft beter geconcentreerd op je werk.

8. Je bent meer stressbestendig.

9. Je kan zonder je zorgen te maken je meest calorie rijke maaltijd zo vroeg mogelijk in de dag nemen(ontbijt).
10. Je zal 's avonds geneigd zijn om minder grote porties te eten, waardoor je gemakkelijker vet gaat verbranden.



Hierbij geef ik jullie ook nog 3 voorbeelden van hoe een vet verbrandend dieet eruit kan zien:


Ontbijt 1


- 2 tot 3 sneetjes volkoren brood met mager beleg of confituur zonder toegevoegde suikers.
- Een groenten omelet van 2 tot 3 eieren met champignons, ajuin, tomaat, paprika.


Ontbijt 2


- 60gr muesli in magere yoghurt of platte kaas.



Ontbijt 3


- 2 tot 3 volkoren pannekoeken, belegd met een beetje acacia honing.

- 1 proteineshake.



*Dit zijn standaard hoeveelheden. De hoeveelheid koolhydraten en eiwitten kunnen gerust aangepast worden naargelang de doelstellingen, lichaamsgewicht, type en intensiteit van de inspanning.




Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be