donderdag 30 oktober 2008

Snoep en chocolade op Halloween

Of er hier in België ook zoveel snoep en chocolade gegeven wordt aan kinderen als in Amerika op Halloween weet ik niet, maar wat ik wel weet is hoe je de schade toch een beetje kunt beperken terwijl je hen toch wat lekkers kunt geven.

1. Fondant chocolade in plaats van witte en melk chocolade:
Neem fondant chocolade met 70% cacao, daar zit veel minder suiker in dan in witte-en melk chocolade.

2. Geef hen een ongezouten notenmix in plaats van suikerrijke snoep:
Deze noten bevatten een bron van gezonde essentiele vetzuren, die goed zijn voor hun lichaam en de hersenen. Het "gebruikelijke" snoep zit bomvol suikers die overgewicht in de hand werken, en die bovendien zorgen voor concentratieproblemen en gedragsstoornissen.

Als je met deze 2 kleine regels rekening houdt op Halloween, is dat een goede zaak voor de gezondheid van deze kinderen. Je zou immers kunnen zeggen: "Halloween is toch maar 1 keer op een jaar, laat ze dan toch snoepen". Oké, maar snoepen kan ook gezond op deze manier, en bovendien is het ook maar 1 keer sinterklaas, 1 keer kerstdag, 1 keer nieuwjaar, 5 keer vakantie, 1 keer hun verjaardag, maar ook tal van andere verjaardagen, en zo ben je vertrokken om een gans jaar lang redenen te vinden om jezelf en anderen een ongezond lichaam te schenken.

Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: