woensdag 11 mei 2011

Wat je wel en niet moet eten na de training

De juiste voedingsstoffen binnenkrijgen op de juiste momenten, maakt een groot verschil uit in hoe je je voelt tijdens je training, en tijdens de rest van de dag.

Als je op de juiste manier eet na je training, kan je intensiever trainen tijdens je eerst volgende training daarna, zal je meer vetvrije massa(spierweefsel) opbouwen, en zal je algemene gezondheid verbeteren.


Wat je niet moet eten:

- Eet nooit niets na je training. Je eet beter iets, dan dat je die maaltijd na je training voor meerdere uren overslaat.

- Vermijd alcohol na de training. Het zorgt ervoor dat je lichaam stopt met het herstel van je spierweefsel en het aanvullen van je glycogeen(brandstof voorraad).

- Vermijd grote hoeveelheden vet in de maaltijd na je training. Dit vertraagt de koolhyhdraat en proteine opname.

- Als je langer dan 60 min wacht met eten na de training, zal je bloedsuiker spiegel drastisch dalen waardoor je een slap gevoel krijgt, en zal je in dat moment erna grote honger aanvallen krijgen.


- Vermijd fastfood na de training. Je hebt kwaliteitsvoeding nodig om een gezonder en slanker lichaam te krijgen.


Wat je wel moeten eten(drinken):


- Een kleine hoeveelheid koolhydraten, en een iets grotere hoeveelheid proteine zijn de belangrijkste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft na de training. Koolhydraten om je glycogeen voorraden aan te vullen, en proteine om je spierweefsel te herstellen.


- Een complete proteinebron beschermt ook je immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes, waaronder verkoudheden.


- Drink voldoende water, voor, tijdens en na de sportinspanning. Dit is belangrijk om goed te presteren en om je hormonale huishouding optimaal te houden.


- Na de training geef je best de voorkeur aan vloeibare voeding, zoals een proteineshake. Vaste voeding heeft gemakkelijk een uur of meer de tijd nodig om te verteren, waardoor je je herstelproces misloopt.





Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: