donderdag 15 december 2011

6 voedingsmiddelen die je helpen afslanken

Voeding is nog steeds de belangrijkste factor als het gaat om gezond afslanken. Het gaat er niet altijd om, om minder te eten, maar wel om voldoende van de juiste dingen te eten. Voeding beïnvloed bepaalde hormonen in je lichaam die het verschil maken tussen vet opslaan of vet verbranden.

In dit artikel geven we je 6 voedingsmiddelen die jou niet alleen helpen om overtollige kilo's vet kwijt te geraken, maar die ook meer energie geven!



1. Havermout

Havermoutpap is hét beste wat je kan eten als ontbijt. Het geeft je lichaam de nodige energie om je lichaam op te starten 's morgens en het verteert langzaam zodat je lang verzadigd blijft, en dus minder snel naar iets ongezond zal grijpen. Havermout is rijk aan magnesium en vezels.


2. Eieren


Eieren zijn perfect als ontbijt, bijvoorbeeld in combinatie met de havermoutpap. Eieren zijn een goede bron van hoogwaardige eiwitten en vitaminen. laat de mythe dat eieren slecht zijn voor je cholesterol, je niet bang maken. Dit fabeltje is al lang achterhaald. Je lichaam heeft cholesterol nodig, en het soort die in een ei zit zal de slechte cholesterol in je lichaam niet verhogen.


3. Gevogelte


Gevogelte zoals kippenborst en kalkoen is een magere vleessoort die vetarm is, en rijk aan bouwstoffen. Het is dus een geschikt product voor wie wil afslanken. Let er wel op dat je biologisch vlees koopt, want in gewoon vlees is de kans groot dat je slechte hormonen en antibiotica binnenkrijgt die in het vlees zitten.


4. Zalm


Zalm staat bekend als een 'vette' vis. Het is wel goed om te weten dat het hier gaat over goede vetten, het soort dat je lichaam nodig heeft voor optimaal functioneren van de hersenen, verhogen van de weerstand, en je testosteronspiegel optimaal te houden.


5. Noten


Er wordt soms onterecht gedacht dat noten je dik maken. Het is een feit dat noten veel calorierijk zijn, maar dit zijn dan wel goede calorieën. Noten zijn zeer gezond en ideaal in het voedingspatroon om af te slanken omdat ze veel proteïnen bevatten en geven een verzadigend gevoel. Noten bevatten hoofdzakelijk onverzadigde vetten en zijn dus goed voor je lichaam. Deze vetten verkleinen zelf de kans op hart- en vaatziekten.

6.Broccoli

Broccoli is een zeer goede bron van vezels, vitaminen en mineralen. De vezels zorgen voor een vol gevoel waardoor je automatisch minder grote hoeveelheden van andere dingen gaat eten. Daarbij komt dat broccoli diverse stoffen bevat die kanker helpen voorkomen.





Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: