donderdag 3 februari 2011

Motivatie strategie

Heb je soms heb van die dagen dat je echt geen zin hebt om te trainen? Misschien heb je niet voldoende slaap gehad, of heb je meer stress dan anders. Om te voorkomen dat je je training laat vallen in ruil voor een paar uur voor de televisie met chips en bier in de hand, heb ik een paar motivatie tips voor jou.



Herinner jezelf aan je doelen

Denk terug aan wat jou in het begin motiveerde om te starten met fitness, en denk ook aan het eindresultaat dat je zult hebben als je blijft volhouden. Wil je een bepaalde hoeveelheid gewicht verliezen? meer energie hebben? strakke buikspieren? minder stress? wil je er beter uitzien? Een snelle herinnering waarom fitness training belangrijk is voor jou kan net de motivatie zijn die je nodig hebt om de training terug te hervatten.



Trakteer jezelf


Als je in een periode zit met weinig motivatie, zeg dan tegen jezelf: 'Als ik al mijn trainingen goed afgewerkt heb deze week, trakteer ik mezelf op vb. een nieuwe training outfit, een massage, een dagje wellness, nieuwe kleren,...
' Zorg er wel voor dat de geschenken die je jezelf geeft niet voeding gerelateerd zijn, zoals een stuk taart, pizza of ijs.


Verander je trainingsprogramma


Steeds dezelfde training doen is een manier om je resultaat te belemmeren. Het zorgt ook voor verveling en minder motivatie. Het is belangrijk dat je de oefeningen regelmatig veranderd. Volg een bepaald trainingsschema voor maximaal 4 weken, en ga daarna over naar een nieuw trainingsprogramma.



Overdrijf niet


Veel bewegen en sporten is goed. Maar overdrijven is dat niet. Als je je lichaam niet voldoende laat recupereren is de kans groot dat je van je lichaam signalen krijgt van overtraining, zoals vermoeidheid, gebrek aan motivatie, slecht slapen. Als dat zo is, neem dan een paar dagen rust om je lichaam en geest te herstellen. Je zal merken dat dit je resultaten positief zal beïnvloeden.





Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: