donderdag 27 januari 2011

3 tips om meer uit je buikspier training te halen

Als er één doel is dat bijna iedereen heeft, dan is het wel het bekomen van gespierde strakke buikspieren.

Naast het feit dat strakke buikspieren mooi zijn, helpen ze jou ook blessures te voorkomen en zorgen ze er voor dat je alle andere oefeningen in je programma correct gaat uitvoeren.


Hoe komt het dat er zoveel mensen naar een fitnesscentrum gaan, maar niet altijd staalharde en zichtbare buikspieren hebben?

Het probleem is hun training strategie.


Laten we eens kijken naar wat echt nodig is om tot goede resultaten te komen.1. Hersenen-spier connectie


Om voldoende spanning op de buikspieren te krijgen is een goede controle over de spieren erg belangrijk. Werk je gewoon de ene oefening na de andere af? Of ben je je echt bewust van wat je aan het doen bent tijdens de oefening, zodat je de spieren echt voelt werken.


Als je je niet 100% concentreert tijdens de oefening op wat je aan het doen bent, dan is er niet voldoende spanning op de spieren, waardoor je nooit het volledige trainingseffect krijgt, en dus ook niet het gewenste resultaat.2. Intensiteit

Je moet oefeningen uit kiezen die voor voldoende intensiteit zorgen. De standaard crunch is een goede oefening, maar als je al een tijdje traint kan het zijn dat hij nog weinig resultaat oplevert. Je hebt intensievere oefeningen nodig om je lichaam te laten schrikken, zodat je buikspieren goed reageren.

100 of meer crunches doen per dag heeft geen zin. Het feit dat je er al zoveel kan doen wil al meteen zeggen dat de oefening niet zwaar en intensief genoeg is.


Je kan meer intensiteit aan je training toevoegen door de rust periodes tussen de sets in te korten. vb. 20 tot 30 sec in plaats van 1 min. Of je kan ook een extra gewicht gebruiken bij de oefening.3. Variatie


Om resultaten te zien van je buikspier training is het belangrijk om regelmatig te variëren in de oefeningen die je doet. Doe per training 3 verschillende oefeningen.VOORBEELD TRAINING


Training 1:

Reverse crunches 3x12-15
Bicycle crunch 3x15-20

Sit-ups 3x12-15


Training 2:


Oblique crunch 3x15-20

Leg raise 3x12-15

Dumbell side bend 3x12-15

Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: