maandag 24 januari 2011

Eet de juiste koolhydraten

Niet alle koolhydraten zijn gelijk. De verkeerde koolhydraten eten zorgt ervoor dat je buik dikker wordt, en dat willen we natuurlijk niet. We willen vet verliezen en een strakke buik hebben!

Er zijn 'slechte' koolhydraten en 'goede' koolhydraten. Als je overgewicht hebt, dan is de kans groot dat jou voeding bestaat uit teveel slechte koolhydraten.

Suiker, is een vorm van slechte koolhydraten. De meeste mensen denken dat ze weten hoe ze suiker moeten vermijden, maar het probleem is dat suiker in zoveel verschillende vormen voorkomt waardoor het moeilijk is om ze echt te vermijden. En dat is ook één van de redenen waarom je moeilijk of geen gewicht verliest.


Waarom zorgt suiker ervoor dat je geen gewicht en vet verliest?

Dit komt omdat suiker je bloedsuiker spiegel zodanig snel verhoogt, waardoor je lichaam meteen extra insuline gaat aanmaken waardoor je lichaam een signaal krijgt om meteen vet op te slaan. Dit veroorzaakt dan ook gewichtstoename.


Maar als je goede koolhydraten eet, dan zal je bloedsuiker spiegel na een maaltijd niet steeds als een raket de lucht in gaan. Dit zorgt ervoor dat je veel gemakkelijker vet kan verbranden. Bovendien zal je je ook veel fitter voelen en meer energie hebben.


Enkele voorbeelden van slechte koolhydraten:


Wit brood

Cornflakes

Frisdrank

koekjes/gebak/taart

snoep

Witte pasta
Roomijs

Fruitsappen(uit brikverpakking of flessen)

Enkele voorbeelden van goede koolhydraten:


Havermout

Muesli

Bruine rijst/wilde rijst
Volkoren pasta
Quinoa
Volkoren brood/meergranen

Volkoren spelt brood/Spelt pasta
Bepaalde fruitsoorten
Verse fruitsappen of smoothies
volkoren crackers
Aardappelen/zoete aardappel

De meeste groenten


Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: