maandag 10 januari 2011

Maak je fitness voornemens waar!

Het is nieuwjaar en iedereen op deze planeet heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. In je omgeving hoor je voornemens zoals, stoppen met roken, een kledingsmaat minder willen hebben, ik wil terug in vorm komen, enz... 90% slaagt daar niet in, en daarom ben ik hier om jou goede informatie te verschaffen, om jou te helpen om een fitter en gezonder iemand te worden.


Zorg dat je een doel hebt


Een doelstelling hebben is belangrijk als je je voornemens waar wilt maken. Zonder doelen, weet je niet welke kant je uit moet. Stel je doelen, dit kan zijn: X aantal kilo minder wegen, een marathon lopen, 5kg spieren opbouwen, ...

Het is belangrijk dat je haalbare doelen stelt. Als je doelen te onrealistisch zijn, kan je de motivatie verliezen, wat lijd tot mislukking, waardoor je nooit je einddoel haalt.
Als je bijvoorbeeld in 12 weken 15kg wil verliezen, stel dan kortere termijn doelstellingen die haalbaarder lijken, zoals 5kg in 8 weken. Deze kleinere doelen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft, waardoor je op langere termijn gemakkelijker die 15kg er af zult hebben, of welk doel je ook hebt.

Hoewel het toch mogelijk is om op korte tijd veel gewicht te verliezen, raad ik dit niet aan. Het neemt tijd in beslag om vet te verbranden, snel gewichtsverlies zal voornamelijk uit water en spieren bestaan, iets wat je niet wilt! Ook als je spiermassa wil bij krijgen is het belangrijk dat dit niet té snel gebeurd, anders zal je merken dat het voornamelijk vetmassa is dat je bijkomt.



Zorg voor een goed trainingsprogramma


Je hebt je doelen gesteld. Het enige dat nog moet gebeuren is er voor zorgen dat je een goed trainingsprogramma en voedingsprogramma hebt, zodat je goed kan starten, en dat je uiteindelijk je doel bereikt.


Als je zelf niet in staat bent om een trainingsprogramma samen te stellen, kunnen we jou bij Fit-Life daar zeker bij helpen. Reeds 4 jaar stel ik persoonlijke trainingsschema's samen voor mijn klanten, waarmee ze daadwerkelijk hun doelstelling bereiken. Voor voedingsbegeleiding kan je terecht bij voedingsdeskundige Ignace Paepe.



Zorg voor een goede begeleiding


Een goede professionele begeleiding is zeer belangrijk. Dit maak het verschil tussen slagen en mislukken. Bij Fit-Life in Brugge staat een goede begeleiding hoog in het vaandel. Iedere klant wordt goed begeleid en opgevolgd waardoor hij/zij de gewenste resultaten krijgt.



Conclusie


Succes ligt volledig in jou handen, en deze richtlijnen zullen jou helpen op de weg naar succes!




Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: