woensdag 21 januari 2009

Eet meet vet en wordt slanker


Véélal wordt gedacht dat vet ons dikker maakt. Klopt! Maar ook meer vet eten zorgt ervoor dat we slanker en gezonder worden. Hoe dat komt?

Er bestaan slechte en goede vetten. Verzadigde vetten zijn het soort dat we terugvinden in vet varkensvlees, gefrituurd voedsel, romige sauzen, enz... Deze vetten vermijden we dus best omdat deze ervoor zorgen dat ons lichaamsvetpercentage stijgt, alsook het slechte cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk toeneemt. De onverzadigde vetten vinden we terug in vette vis, noten, olijfolie. Deze goede en gezonde vetten zorgen er juist voor dat het slechte cholesterol daalt en dat onze stofwisseling verbeterd. Daarnaast heeft ons hormonaal systeem deze vetten ook nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Als we dus de onverzadigde vetten zouden bannen uit ons voedingspatroon zullen we minder snel een strakke buik krijgen omdat stofwisseling op een laag pitje staat en omdat ons hormonaal systeem niet optimaal functioneert.
Zorg dus voor voldoende gezonde vetten in je voedingspatroon door regelmatig olijfolie te gebruiken op salades en om te bakken, regelmatig noten te eten en mager vlees af te wisselen met vette vis. Visolie of omega 3 slikken kan jou ook helpen om voldoende van deze onverzadigde vetten binnen te krijgen. Maar hou wel de slechte vetten (verzadigde vetten) op afstand want deze kunnen je goede fysiek de grond in boren.Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: