maandag 16 maart 2009

Resultaten boeken binnen een paar vierkante meter

Als mensen in mijn Personal Training Studio komen voor info, kijken sommigen mij verwonderd aan en zeggen: "Het is hier wel klein en je hebt niet echt veel toestellen staan in vergelijking met andere fitnesscentra."


Dan leg ik altijd uit dat wij dan ook geen fitnesscentrum zijn, maar wel een Personal Training Studio, en dat het niet de oppervlakte van het gebouw en het aantal toestellen is die jou het gewenste resultaat geeft. Het is het plan die jou van punt A naar punt B brengt waarvoor je betaald, niet voor een grote ruimte met een groot aantal apparaten en toestellen.



Het is dan al meestal zo dat veel apparaten gewoon in het veelvoud aanwezig zijn omdat er een grote massa volk in die grootschalige fitnessketens komt. Fit-Life is kleinschalig gehouden en de belangrijkste toestellen staan hier in het enkelvoud, simpelweg omdat ik op afspraak werk, en met een groep die niet groter is dan 4 tot 6 klanten per uur.



Het is tevens perfect mogelijk om verbluffende resultaten te behalen met klanten, binnen een paar vierkante meter. Meer heb je niet nodig. Het is ook zo dat veel apparaten groot zijn en véél plaats innemen. Doordat dat wij vooral met losse gewichten werken, veel swissbal en grondoefeningen is het mogelijk om de klant een trainingschema te laten afwerken die perfect aansluit op hun capaciteiten en doelstellingen zonder daarvoor een enorme ruimte voor nodig te hebben.



Met losse gewichten haal je bovendien véél betere resultaten dan met machines, omdat de
meeste apparaten jou in een vaste bewegingsbaan dwingen. Losse gewichten zijn beter voor de coördinatie, ze spreken meer spiervezels aan, en je kracht gaat er sneller op vooruit.
















Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: