zondag 19 april 2009

1 geheime oefening voor een strakke buik

Ik zal jullie 1 oefening verklappen die je zeker in je trainingschema moet opnemen om een strakke buik te krijgen. Wat ik je alvast kan meegeven is dat het zeker GEEN buikspieroefening is!

Waarom? omdat buikspieroefeningen je geen strakke buik geven, in tegenstelling tot wat velen onder jullie altijd dachten. Een buikspieroefening versterkt de buikspieren, maar laat het vet er bovenop niet verdwijnen.

Een oefening die dat wel doet is de "squat". De squat in al zijn variaties versterkt de benen, verbeterd je uithouding, jaagt de hartslag de lucht in waardoor je meer calorieën verbrandt. Doe deze stofwisselings verhogende oefening regelmatig en je zal het vet op de buikstreek, snel zien verdwijnen!

Als je deze oefening nog nooit gedaan hebt, doe ze dan eerst zonder extra gewicht. Kruis de armen over de schouders, span de buikspieren wat aan, en zak door de knieën tot 90° en keer daarna terug naar de uitgangspositie. Begin met 2 reeksen van elk 20 herhalingen, als dit na verloop van tijd te gemakkelijk aanvoelt kan je het aantal reeksen opvoeren tot 4, en het aantal herhalingen tot 30 of meer. Voor de gevorderden onder ons kun je deze oefening doen met extra dumbells in de hand. De bedoeling is dat je op het einde van een reeks alle beenspieren goed voelt branden met daarbij een verhoogde hartslag. Als je buiten adem bent, zit je goed op weg!



















Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: