donderdag 9 april 2009

Voedings misverstanden

Hieronder een aantal voedingsmiddelen waarvan altijd gedacht werd dat het dikmakers zijn. Niets is minder waar. Eet deze voedingsmiddelen regelmatig en je zult meer vet verbranden!


1. Bananen

- Zijn uitstekend als tussendoortje.
- Werkt preventief tegen verkoudheden en griep.
- Bevat véél vitamine C, ijzer, kalium, magnesium, vitamine B6 en B12.
- Door de de vele vezels die een banaan bevat kunnen de suikers moeilijk als vet worden opgeslaan.

Eet dus gerust elke dag een banaan!


2. Pindakaas

- Bevat veel proteïne wat goed is voor de stofwisseling en de spieren.
- Zit boordevol goeie vetten die jou meer lichaamsvet doen verbranden en goed zijn voor je immuunsysteem en hormoonhuishouding.
- Kijk wel op het etiket van de pot en zorg dat het een versie is zonder transvetten of geharde vetten, want deze zijn slecht voor je gezondheid.


3. Pasta, brood, aardappelen

- Volkoren pasta en brood zijn geen dikmakers, wit brood is dit wel. Ze bevatten voldoende vezels en langzaam verteerbare koolhydraten waardoor je hongergevoel langer wegblijft. beiden zorgen er ook voor dat de suikerspiegel constant blijft wat vetopslag tegengaat.
- Zoete aardappelen zijn tegenover gewone aardappelen een stuk gezonder omdat ze de bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen wat ervoor zorgt dat je minder snel terug honger hebt en minder vet opslaat.


4. Eieren

- 1 ei bevat maar liefst 6 gram eiwit. Je kan er gerust 3 per dag eten.
- Het soort vet dat in de dooier zit is niet het soort waarvan jij dik wordt.
- Het cholesterol dat een ei bevat is niet het soort dat jou slechte cholesterolwaardes laat stijgen. Laat je dus niet afschrikken!


5. Noten

- Bevat veel proteïne.
- Rijk aan gezonde vetten





Het aantal calorieën van een bepaald product zegt niks over de voedingswaarde ervan. Uit wat de calorieën bestaan is véél belangrijker. Bovendien is het de totaalsom van de calorieën op het einde van de dag die bepaald of je nu zult afslanken of niet, en niet het aantal calorieën van één product. Dus als je voeding over gans de dag goed zit, dan zul je merken dat de totaalsom goed zit om vet te kunnen verbranden.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: