vrijdag 20 november 2009

Hoeveboter vs margarine

Tot op heden werd alle vet in de voeding zoveel mogelijk gemeden, terwijl dit toch niet verstandig is.

Gezonde vetten zoals omega 3 vetten, zijn van groot belang voor onze gezondheid.


In de winkelschappen vindt je dan ook tal van producten waarop vermeld staat, 0% vet, minder vet enz...

Hierdoor ga je al snel denken dat dit de voeding is die we nodig hebben, maar niets is minder waar. Dit zijn verkooptrucs om ongezonde voedingsmiddelen, "gezonder" te laten lijken waardoor ze meer verkocht worden.


Dit heb je ook met margarines. Op de doosjes margarine van tegenwoordig staat vermeld dat er extra omega 3 aan toegevoegd zit of dat er zoveel% minder vet in zit. Maar margarine is en blijft slecht voor het lichaam, omdat hier transvetten (gehard plantaardig vet) in verwerkt zit.

Dit is een vet dat hard wordt op kamer temperatuur en kankerverwekkend is.


Bovendien kun je de omega 3 veel beter uit noten, olijfolie, vette vis of vis olie capsules halen.


Als vetstof om op je boterhammen te smeren kun je het best hoeveboter gebruiken en om te bakken olijfolie. Deze zijn onbewerkt en in hun oorspronkelijke vorm.


Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: