dinsdag 17 november 2009

Sla geen maaltijden over

Of je doelstelling nu het krijgen van een sixpack is of voor vrouwen het bekomen van een smalle taille met strakke buik en slanke benen, het blijft het uitermate belangrijk dat je geen maaltijden overslaat.

De meeste mensen hebben maar 3 of zelfs maar 2 maaltijden per dag. Dit zorgt ervoor dat laatste maaltijd van de dag meestal dan ook de grootste wordt.

's avond staat je verbranding op een lag pitje waardoor je deze maaltijd altijd als vet gaat opslaan, mede door het feit dat je al de ganse dag niks gegeten hebt, en dus je stofwisseling in (vet) o
pslag modus staat.

Hoe moet het dan wel?
Begin de dag met de grootste maaltijd, het ontbijt. Zorg dat je 2 tot 3 uur daarna een klein en gezond tussendoortje hebt, bestaande uit wat langzaam verteerbare koolhydraten en eiwit.

3 uur daarna komt je middagmaal die terug iets groter mag zijn het tussendoortje, maar net iets kleiner dan je ontbijt.


Midden in de namiddag, 3 uur na je middagmaal, kun je het best nog een lichte tussenma
altijd nuttigen, om te voorkomen dat je een daling krijgt in de suikerspiegel. Deze maaltijd zal er dan ook voor zorgen dat de echte honger wegblijft, zodat je avondmaal licht en verteerbaar kan blijven.

Wees niet bang om na je avondmaal (als die niet te laat in de avond valt) nog een lichte avond snack te nuttigen wanneer je relaxed in de zetel zit. Deze snack bestaat het best enkel uit eiwitrijke voeding zoals noten, magere yoghurt, magere platte kaas of een proteine shake.


Koolhydraten vermijd je het best laat op de avond, omdat die niet meer optimaal verbrand kunnen worden.


Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: