woensdag 4 november 2009

7 redenen om NEEN te zeggen tegen frisdrank

Frisdranken vernietigen je lichaam. Of zou ik beter zeggen, JIJ vernietigd je lichaam door frisdrank te drinken, want jij kiest ervoor om dit te doen, toch?


Hier zijn 7 redenen om neen te zeggen tegen frisdrank.

1. Frisdrank bevat weinig tot geen vitaminen, mineralen of andere essentiële voedingsstoffen.

2. Wat ze wel bevatten is: caffeine, snelle suikers, of erger, suiker vervangers en zoetstoffen. Ook andere toevoegingen zoals kunstmatige kleurstoffen- en smaakstoffen, bewaarmiddelen.

Neem eens een fles frisdrank bij de hand, bekijk de ingrediënten, en lees zelf hoeveel chemicaliën hierin zitten... Wil je dit allemaal echt in je lijf stoppen?

3. Op basis van een dieet van 2000 calorieën wordt aangeraden om maximaal 10 koffie lepels toegevoegde suiker te consumeren. Veel frisdranken bevatten per glas of per blikje al meer dan deze hoeveelheid!


4. Wanneer suiker je lichaam binnengaat, reageert de alvleesklier (pancreas) hierdoor met het produceren van insuline. Een sterk verhoogde insuline spiegel verzwakt je immuunsysteem, wat jou lichaam minder goed in staat stelt om ziekteverwekkers tegen te gaan.


5. Het meeste van de overvloedige suikers worden meteen als vet opgeslagen in je lichaam, wat resulteert in gewichtstoename en een verhoging van het risico op hart- en vaatziekten en kanker.


6. Light frisdrank is NIET de oplossing. Een studie toonde aan dat het drinken van 1 of meerdere frisdranken per dag - en het deed er niet toe of dat nu light was of niet - leidt tot 30% meer kans, op gewichtstoename rond de buikstreek.


Light frisdrank bevat kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, die een groot risico zijn voor je gezondheid.

7. Denk aan je kinderen. Dit is jammer, maar véél onderzoeken hebben al aangetoond dat het consumeren van frisdrank in grote hoeveelheden, voornamelijk bij kinderen, verantwoordelijk is voor veel gezondheidsproblemen zoals afbraak van de tanden, voedingstekorten, obesitas, tye 2 diabetes, hartziekten, leer- en concentratie stoornissen.
Als jij iemand bent die dagelijks meerdere flessen frisdrank per dag drinkt, is het mogelijk dat je verslaafd bent aan frisdrank en kan je waarschijnlijk niet van de één op de andere dag hiermee stoppen.


Stop langzaam, en verminder de hoeveelheid geleidelijk aan.

Maar uiteindelijk MOET je dit goedje uit je systeem krijgen.

Het vergiftigd je lichaam.

Vervang het met water en groene thee.


Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: