donderdag 29 oktober 2009

Train je beenspieren en krijg een six pack


Veel mensen weigeren hun beenspieren te trainen, meestal omdat ze dit niet zien zitten omdat een been training nu eenmaal intensief en zwaar is. Je krijgt niets voor niets!

Wat als ik je vertel dat je door je benen intensief aan te pakken, je véél gemakkelijker een strakke buik, met bijhorende six pack zult krijgen!


Waarom dit zo is:


- Je beenspieren zijn de grootste spiergroep van gans het lichaam. Als je gaat squatten (beenspier oefening) moet je hart serieus gaan werken om die beenspieren van voldoende bloed te voorzien, waardoor je je hart al snel in je keel voelt kloppen.
Dat is ook waarom een squat zo intensief en zwaar is.


- Door die verhoogde hartslag ga je al snel meer calorieën verbranden, waardoor je op termijn ook meer lichaamsvet zult verbranden.


- Door alleen al te gaan squatten, produceert je lichaam véél meer testosteron, waardoor je stofwisseling stijgt, en je buikvet eraf zal smelten. De rest van je lichaam profiteert ook van deze verhoogde hormoonspiegel, waardoor je als man ook een toename van spiermassa zal hebben in armen, schouders, borst en rugspieren.



Conclusie: Niks dan voordelen als je je beenspieren traint! En de pijnlijke spieren in begin? Die moet je er maar bijnemen, want de resultaten komen niet vanzelf!


Onthou dat de oefeningen die het zwaarst aanvoelen, en dus ook de oefeningen die je het minst graag doet, zijn meestal de oefeningen die jou het beste resultaat geven. De oefeningen die comfortabel, en gemakkelijk aanvoelen, zijn dan weer veelal de oefeningen die weinig doen voor jou.




Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: