donderdag 1 oktober 2009

3 killer tips om 90% van je tijd juist te eten

Hoeveel keer was je al gehaast, waardoor je snel iets te eten nam dat het dichts bij je in de buurt was?

Ik ben er af en toe ook schuldig aan...


De juiste voedingsmiddelen eten is moeilijk als je niet goed voorbereid bent.

Als je een drukke dag hebt, vol stress, heb je voor je het weet, een chocolade koek, een stuk pizza of een portie meeneem chinees achter de tanden.

Eenmaal 's avonds thuis in de zetel, heb je door dat je door die slechte voedings keuzes, je ganse progressie van de vorige 2 weken hebt verprutst.





Daarom heb ik 3 waardevolle tips voor jou:

1. Kook zoveel mogelijk je maaltijden op voorhand

Op voorhand je maaltijden koken en klaarmaken is het beste wat je kan doen om 100% van je tijd gezond te eten.
Als je wat kipt bakt en groenten stoomt, heb je een maaltijd voor handen, die voor de meeste gelegenheden geschikt is.

De avond voordien kun je al 3 stukken fruit, een portie magere yoghurt, en een portie noten klaar zetten, zodat je die kan meenemen naar je werk, zodat je altijd iets gezond bij je hebt voor
tussendoor. Ze zijn ideaal voor een snelle gezonde snack, als je weinig tijd hebt.



2. Zorg ervoor dat je een volle kast hebt.

Of je nu probeert om zoveel mogelijk vet te verliezen, of spieren op te bouwen, het hebben van een lege kast, een slechte keuze.

Als je geen voedsel in de buurt hebt, eet je meestal niet tot wanneer je echt grote honger hebt. En wanneer het zover is, is het meestal fastfood of een suiker rijke snack.


Als je je voedings programma goed wilt opvolgen, is het belangrijk dat je gezonde en goede voedingsmiddelen hebt staan in je koelkast.




3. Let op wat je drinkt

Ik bent niet iemand die constant calorieën telt, maar ik ben er van overtuigd dat veel mensen slechte keuzes maken, wanneer het aankomt op dranken.

Als je 3 tot 4 glazen frisdrank per dag drinkt op je werk, kun je gemakkelijk 2,5 Kg per maand verliezen als je alleen al die slechte dranken schrapt.


Frisdrank is niks anders dan suiker en mais siroop. 2 ingrediënten die verschrikkelijk slecht zijn voor je lichaam en voor je fitness doelstellingen.


En verzin vooral niet het excuus dat je light frisdranken drinkt, en dat daar er geen calorieën inzitten. Light frisdranken zijn eigenlijk nog slechter dan gewone frisdranken, door de kunstmatige zoetstoffen die erin gepompt zijn. Er zijn verschillende studies die aantonen dat er een link is tussen obesitas en light frisdranken.


Als het zo is dat jij ook deze slechte keuzes maakt naar dranken toe, verander dit dan naar water met citroen, smoothies, verse vruchtensappen, zwarte koffie, groene thee, en je zal meteen een verlies van de vetmassa waarnemen in je lichaam.


Ik ben geen diëtist, maar ik weet wat werkt bij mijn klanten, en ik zie het keer op keer opnieuw.

Wanneer je deze 3 tips toepast zal je onmiddellijk de resultaten zien.






Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: