woensdag 21 oktober 2009

3 grote redenen waarom je niet in vorm komt achterhaald


1. Niet genoeg tijd hebben om te trainen

2. Niet weten wat je moet eten


3. Geen motivatie hebben om te trainen
Heb je niet genoeg tijd om te trainen?


Ik kan een training voor jou samenstellen die niet langer duurt dan 30 min waarbij je in schuim en zweet staat, en die jou stofwisseling 24u lang hoog houd.

Achterhaald: Geen tijd hebben is niet het probleem, wel hoe je je tijd optimaal kunt benutten!Weet je niet wat je moet eten?


Zorg voor goede koolhydraat bronnen zoals volkorenbrood, bruine rijst, volkoren pasta, fruit en magere eiwitbronnen zoals noten, vis, gevogelte, yohurt en magere platte kaas.


Wat groente betreft, probeer zo veel mogelijk te variƫren.


Drink voldoende water, ongeveer 2L per dag.


Het grappige is, dat wat ik net heb opgesomd, iedereen(de meesten) dat al weet, maar niemand past het toe.


Achterhaald: Niet weten wat je moet eten is niet het probleem, maar het feit dat je het effectief moet toepassen wel, en dan voornamelijk ervoor zorgen dat je maaltijden al voorbereid zijn, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.Heb je geen motivatie?


Zorg dat je onder begeleiding staat van een personal trainer die jou oppept, een trainingsschema op maat maakt, en jou progressie bijhoud.

Achterhaald: Het is niet altijd het gebrek aan motivatie die het probleem is, wel het aanleren van een nieuwe, goede gewoonte.

Hieronder geef ik 5 tips die kunnen helpen bij het aanleren van nieuwe goede gewoontes:1. Meet je progressie.


Doe dit aan de hand van een conditietest, meting van het vet%, gewicht, spiermassa.

2. Geef het wat tijd.


Hoe lang duurt het voor je een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd?
Ongeveer 30 dagen, afhankelijk van persoon tot persoon.

3. Kom uit je comfort zone
.

Verandering is niet voor iedereen gemakkelijk. Moest het echt gemakkelijk zijn om 10 kg af te slanken en een six pack te hebben, dan zou 80% van de mensen rondlopen als een atleet of een model.


Dwing jezelf daarom uit je comfort zone te komen nieuwe gewoontes aan te leren, ook al voelt dit in het begin niet gemakkelijk. Na verloop van tijd zal je tevreden zijn dat je dit gedaan hebt.

4. Geef nooit op.

Fouten of mislukkingen kunnen altijd voorvallen, maar geef nooit op en blijf in jezelf geloven dat je het resultaat dat je echt wilt, kan bereiken.


Als je gepland hebt om 's morgens een uur vroeger op te staan om te kunnen trainen voordat je naar je werk gaat, je wekker gaat af, maar je geraakt niet uit je bed, probeer het dan opnieuw, of gebruik een andere tactiek.


De aanhouder wint.
Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: