vrijdag 14 mei 2010

Cardio op lege maag

Vandaag vertel ik jullie de 5e stap die ik onderneem om mijn lichaamsvet, met name op de buik, te verminderen.

Je zal merken naarmate je de vorige stappen goed opgevolgd hebt en ze daadwerkelijk hebt toegepast, je lichaam meer en meer ziet veranderen. Niet enkel op de weegschaal, maar ook het percentage vet, en ook met wat je in de spiegel ziet. Ook zal je merken dat je broeken wat losser gaan zitten, wat een positief teken is en dat alle stappen die je hebt ondernomen hun werk doen.


Toch kan het zijn dat je lichaam op een gegeven moment een plateau bereikt, hoe goed je ook je best doet. Dan is het tijd dat je je lichaam op andere manieren gaat stimuleren om vet te gaan verbranden.

De beste manier om dit te doen is door 2 tot 3 cardio sessies per week (van de 4 tot 5 sessies die je tot nu toe al deed) nu eens op een lege (nuchtere) maag te gaan doen.
Dit betekend dat je dus vlak nadat je wakker bent, en uit je bed bent, voor dat je gaat ontbijten meteen je loopschoenen aantrekt en 20 tot 30 min gaat lopen. Je kan dit ook met fietsen of zwemmen, maar met lopen zal je het meest verbranden. Vlak voor dat je naar buiten gaat drink je best wel nog een glas water om het lichaam van vocht te voorzien.

Doordat je lichaam nog geen brandstoffen binnen gekregen heeft zal dit ervoor zorgen dat je van bij de eerste 5 minuten dat je loopt al meteen je vet reserves gaat aanspreken om aan energie te komen. Daarom is het voldoende om niet zo lang te lopen. Zo'n 20 tot 30 min is prima.


Dit systeem werkt zeer goed om die laatste kilo's koppig vet kwijt te geraken, op voorwaarde dat je onmiddellijk na deze cardio sessie dan wel meteen een ontbijt gaat nemen en voldoende water gaat drinken. Een ontbijt die jou lichaam voorziet van de juiste voedingsstoffen om het lichaam te helpen herstellen van de training, en om de rest van de dag nog vet te blijven verbranden.
Dit wil zeggen, dat het ontbijt moet bestaan uit voedingsmiddelen die hoogwaardige eiwitten(eieren, magere yoghurt, magere platte kaas, proteine shake) bevatten en complexe koolhydraten(volkoren brood, muesli, havermoutpap, fruit).

Doe om te beginnen, 2 cardio sessies per week
van 20 tot 30 min, op de nuchtere maag, op matige intensiteit (70% van je maximale hartslag). Doe de overige 2 tot 3 sessies meteen na de training, of tussen 2 trainingsdagen door zoals in de vorige stappen vermeld.


Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: