dinsdag 17 augustus 2010

5 manieren om je recuperatie te verbeteren

1. Stretching

Statisch stretchen na de training helpt de gespannen spieren terug ontspannen door de bloedtoevoer naar die weefsels te optimaliseren. Een soepele spier is ook minder blessure gevoelig. Een beter herstel wil zeggen dat je de eerstvolgende training er opnieuw goed teg
en aan kunt. Maak een goede stretching onderdeel van je training. Je zal er betere resultaten van hebben! (Niet statisch stretchen voor de inspanning, enkel erna!)

2. zoutbad


Neem de dag van een zware training een zoutbad. Het is niet gelijk welk zout. Gebruik best zout die hier speciaal voor geschikt is. Vb. zout afkomstig uit de dode zee (is beschikbaar bij Fit-Life), dat rijk is aan mineralen om het lichaam terug te hervitaliseren.

3. Cardio

Een lichte recuperatie cardio training na een zware dag krachttraining is ideaal om het overtollig melkzuur in de spieren sneller weg te werken. Hierdoor verbeterd de bloedcirculatie in het lichaam en de spieren waardoor ook voedingsstoffen en zuurstof beter getransporteerd worden. Je zal je de volgende dag beter hersteld voelen.


4. Eet na de training


Een combinatie van koolhydraten en eiwitten is ideaal om je lichaam na de training te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Je zou als voorbeeld, een stuk fruit kunnen eten in combinatie met een proteineshake of wat yoghurt of magere platte kaas.


5. Slaap

De laatste, en zeker niet de minst belangrijkste factor is slaap. Te weinig (diepe) slaap zal ervoor zorgen dat je nooit volledig hersteld voelt, waardoor je gans de dag door het gevoel hebt je voort te moeten slepen en je ook niet helder van geest bent. Een aantal dagen na elkaar zonder voldoende slaap zal er op termijn voor zorgen dat je nooit voluit kan gaan tijdens de training, wat ook het resultaat negatief beïnvloed. Als je matig tot intensief sport zorg je het best voor 8 uur kwaliteitsvolle slaap.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: