dinsdag 10 augustus 2010

9 redenen om water te drinken in plaats van frisdrank

1. De grote hoeveelheden suiker zorgen ervoor dat water uit het lichaam gehaald wordt. Om het water te vervangen dat door 1 blikje frisdrank uit he lichaam gehaald is moet je 8 tot 12 glazen water drinken.

2. Frisdrank help nooit voor echte dorst. Constant te weinig water drinken kan leiden tot chronische uitdroging, waardoor je lichaam verzwakt. Dit zorgt er dan weer voor dat je immuunsysteem verzwakt.


3. Frisdrank steelt mineralen uit het lichaam. Een tekort aan mineralen kan leiden tot diverse lichamelijke problemen, waaronder hartziekten, osteoporose, en andere ziekten. De meeste vitaminen kunnen hun functie niet uitoefenen bij een tekort aan mineralen.


4. Frisdrank kan roest weghalen op een metalen oppervlak, stel je eens voor wat het dan kan doen met je spijsvertering systeem en de rest van je lichaam.


5. De grote hoeveelheden suiker in frisdrank zorgen ervoor dat je pancreas (alvleesklier) een grotere hoeveelheid insuline moet aanmaken, wat kan leiden tot een suiker-crash(o.a. vermoeidheid). Het chronisch verhogen en verlagen van je suikerspiegel door hoge suiker inname kan leiden tot diabetes en gerelateerde ziekten. Dit is voornamelijk ook zeer schadelijk voor groeiende kinderen, bij heb kan dit leiden tot leve
nslange gezondheidsproblemen.

6. Frisdranken hebben een nadelige invloed op de spijsvertering. De caffeine en grote hoeveelheden suiker verstoren het spijsvertering proces. Dit wil zeggen dat je lichaam dan weinig tot geen voedingsstoffen meer opneemt uit de voeding, zelf al is het voeding van uren voordien
.

7. Light frisdranken bevatten aspartaam, wat gelinkt wordt aan depressie, slapeloosheid en andere ziekten.


8. Frisdrank zijn extreem zuur, het menselijk lichaam heeft een pH van 7,0 Frisdrank heeft een pH van ongeveer 2,5, wat wil zeggen dat je iets in je lichaam stopt dat veel zuurder is dan je lich
aam zelf. Verschillende ziekten broeden in een zure omgeving. Frisdranken en ander voedsel die teveel zuren bevat kan op termijn problemen geven aan de organen en gewrichten.

9. Frisdranken zijn de slechtste dingen die je in je lichaam kan stoppen. Vooral als je ziek be
nt, verkoudheid of griep, kan je beter geen frisdranken drinken. Het zal dan alleen maar moeilijker zijn voor je lichaam om bacteriƫn of virussen te elimineren.



Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: