vrijdag 18 maart 2011

8 voedingstips voor strakke buikspieren

Een six-pack bekomen is niet gemakkelijk. Het vraagt meer dan enkel en alleen wat buikspier oefeningen te doen, en wat op je voeding te letten. Als het voor jou tot nu toe nog niet gelukt is je buik met speklaag te transformeren in een strakke buik, moet je zeker deze tips gaan toepassen.


1. Gebruik whey

Het op regelmatige basis drinken van een whey(proteine) shake helpt niet alleen droge spiermassa opbouwen, maar het helpt ook je vetpercentage te verminderen. Het drinken van een proteineshake helpt je beter verzadigen en zorgt voor minder hongergevoel, waardoor je ook minder grote porties gaat eten van je maaltijden die erna komen.


2. Let op het vetgehalte van zuivel


Zuivelproducten zoals volle melk en volle platte kaas moet je vermijden, omdat het vetgehalte hiervan te hoog is. Kies voor de magere soorten zoals magere yoghurt, magere platte kaas. Je buikvet zal ermee verminderen.


3. Eet regelmatig


Kleinere porties verdeeld over gans de dag zorgen ervoor dat je lichaam meer vet gaat verbranden doordat je stofwisseling hoger is. Er mag niet meer dan 3 uur tussen je eet momenten zitten.


4. Drink groene thee

Studies hebben aangetoond dat het drinken van groene thee het lichaamsgewicht onder controle houd. Probeer dus eens in het vervolg je kop koffie te vervangen door groene thee. Groene thee heeft daarnaast nog tal van andere positieve effecten op de gezondheid: goed voor hart en bloedvaten, bevat antioxidanten, stimuleert de spijsvertering, goed tegen hoge bloeddruk en cholesterol.


5. Geen transvetzuren


Transvetzuren zijn zeer ongezond. Ze verhogen onder andere het risico op hartziekten, ze verhogen de hoeveelheid vet rond de organen. Op de verpakking van voedingsmiddelen komen ze voor onder de naam, transvetten, transvetzuren, geharde plantaardige oliën. Je lichaam zal je dankbaar zijn als je ze vermijd!


6. Eet vette vis


Omega 3 vetten zorgen voor een gezonde huid, gezond hart, gezonde gaan ontstekingen tegen in de gewrichten, en voorkomen, depressies. Daarnaast verminderen ze ook buikvet(rond de organen).


7. Vermijd zoet


Het eten van zoette en suikerrijke voedingsmiddelen zorgt ervoor dat je lichaam een signaal krijgt om vet te gaan opslaan in plaats van te verbranden. Ook de producten waar 'suikervrij' op vermeld staat zijn boosdoeners. Ze bevatten misschien geen calorieën, maar ze stimuleren wel de zin naar zoet nog meer, waardoor je uiteindelijk meer eet, en je buik nog dikker wordt.


8. Let op met grote hoeveelheden alcohol


Als je echt alcohol wil drinken, houd het dan bij rode wijn. Deze bevatten antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. Al de rest van de alcoholische dranken zijn lege calorieën die het vet rond je middel alleen maar laat toenemen.





Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: