dinsdag 10 februari 2009

De waarheid over crashdiëten

Een crashdieet is ontworpen om gedurende een bepaalde periode (2 tot 8 weken) gewichtsverlies te bekomen. Dit gewichtsverlies is te wijten aan een enorme reductie in het aantal calorieën.

Het gewicht dat je op deze manier verliest bestaat hoofdzakelijk uit water, spiermassa, en een klein beetje vet. Niet wat we willen toch?

Doordat je bij dergelijke crash dieten maar 500 tot 1000 caloriëen per dag binnenkrijgt is het lichaam genoodzaakt zichzelf te beroven van de eigen spiermassa om aan voldoende energie te komen. Minder spiermassa => lagere stofwisseling => minder verbranding => Meer vet.

Op die manier verkrijg je dus het jo-jo effect. In het begin van zo'n dieet verlies je dus veel gewicht (geen tot weinig vet), maar op het moment dat je dit dieet stopt, en dus terug "normaal" gaat eten, zal je een stuk vetter worden dan voorheen + door het verlies van spiermassa gaat de gestroomlijnde vorm van je lichaam verloren. Een ander nadeel van het té laag in calorieën gaan, is futloos zijn, vermoeidheid, duizeligheid, honger.

Resultaten haal je dus niet met een dieet, maar wel door een gezond voedingspatroon aan te leren, dat je gemakkelijk voor de rest van je leven kan aanhouden. Dit gecombineerd met een goed trainingsprogramma, geeft jou de resultaten die je echt wilt. En geloof me, om een strakke buik te hebben of om slankere dijen, billen te krijgen hoef je zeker en vast geen honger te lijden. Als je de juiste voedingsmiddelen eet op het juiste moment ben je gans de dag voldaan, en zal het vet dat je verbrandt voor altijd wegblijven. Dat is dus wat we WEL willen, niet?


Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: