dinsdag 3 februari 2009

Bepaal je doelstelling

De enige manier om gemotiveerd te blijven en een fitnessprogramma vol te houden, is het bepalen van de juiste doelstelling(en). Zonder het bepalen van de juiste doelstelling zal je NOOIT geraken waar je wilt geraken.

Als je met de auto op reis gaat geraak je ook niet op de juiste locatie, als je op voorhand niet vastlegt wat je bestemming is. Dus met andere woorden, zonder plan geraak je er nooit!

Voordat je start met een fitnessprogramma, zonder- of met hulp van een personal trainer, moet je je afvragen waarom je hiermee
wilt starten. Is dit omdat je zwakke rugspieren hebt en je die wilt versterken? Is dit omdat je gans de dag moe en lusteloos rondloopt? Is dit omdat je dringend dat gevaarlijk buikvet kwijtwil? Is het omdat je op je 50e er nog fit en slank wilt uitzien?

Dit zijn allemaal g
oede redenen om te starten met een fitnessprogramma. Maar toch zijn dit nog geen concrete doelstellingen. Als je van dat buikvet af wil moet je concreet stellen hoeveel %vet je naar beneden wil gaan( en zeker niet in kilo's rekenen want gewicht zegt niks over je lichaamsamenstelling).

Een fitnessprogramma starten met als reden "gewoon wat in beweging zijn, een beetje fit worden, een beetje sporten" zal jou nooit een strakke buik geven, in de beste vorm van je leven brengen, want dit zijn geen concrete doelstellingen.


Stel je bent een man van 40 jaar en je hebt een vetpercentage van 30%, dan zou je concreet kunnen stellen dat het je doel is om binnen een periode van 12 weken naar een vet% van 15% tot 20% te gaan zakken. Zet dit voor jezelf ook op papier, en neem iedere dag na het ontwaken jou ei
gen doelstelling eens door. Lees het een paar keer voor jezelf. Op die manier programmeer je je onderbewustzijn zodanig, dat dit ervoor zorgt dat je je dagdagelijkse handelingen iets anders zult aanpakken, waardoor je automatisch dichter en dichter bij die doelstelling komt.

Dit kan temaken hebben met het plannen van je voeding, de keuze van de voedingsmiddelen, de planning van je training, jezelf uitdagen voor een intensieve training.
Als je het enkel denkt en niet op papier zet brengt dit niet veel teweeg. Wat die doelstelling ook mag zijn, door het op deze manier vast te leggen, zal je je doel zeker en vast bereiken!
Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: