vrijdag 6 februari 2009

Minder is meer

90 minuten trainen is niet automatisch beter dan 45 of 60 minuten trainen. Het tegendeel is waar. Als je een fitnesscentrum binnenstapt zie je sommige fanatiekelingen 2 uur aan een stuk trainen (al dan niet met diverse lange pauzes tussenin).

Wat als ik je nu eens vertel dat je het resultaat van een 2 uur durende training ook kan verkrijgen in een sessie van 60 minuten of minder, waarom zou je dan nog een uur langer doordoen, als je die tijd nuttig kan besteden aan andere dingen zoals werk, huishouden, enz...

Een trainingsessie moet kort en krachtig zijn, en moet geen overbodige oefeningen bevatten die jou geen extra resultaat geven. Een ander nadeel van té lang trainen is dat je vanaf 90 min ook spiermassa begint af te breken, wat ervoor zorgt dat je juist géén goed resultaat bekomt.
Om dit te voorkomen moet je de training dus kort en intensief houden. Op die manier zul je ook de beste resultaten boeken.

Denk dus niet meteen dat je te weining doet als je een training doet van 30 of 40 min. Maar dan moet je trainingschema zodanig samengesteld zijn dat alle belangrijke spiergroepen intensief aangepakt worden binnen dit tijdsbestek.


Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: