dinsdag 8 december 2009

Snelle training voor een strakke buik: Training 1

Doe je reeds 1 tot 2 fitness trainingen per week, maar je wil meer resultaat, en je hebt geen tijd om nog 2 extra trainingen te doen... Voeg dan deze snelle training toe aan je huidig fitness programma om nog meer calorieën te verbranden en dat buikvet er af te smelten.


Deze training kun je perfect thuis doen zonder materiaal en het neemt slechts 10 min van je tijd in beslag.


Zo voer je de training uit:


Gedurende 1 minuut lang ga je zoveel mogelijk push ups doen als je kan. Als de 1e minuut om is ga je meteen verder met een 2e oefening, squats. Gedurende de 2e minuut voer je zoveel body squats uit als je kan. Deze combinatie herhaal je 5X non stop tot de 10 minuten om zijn.


10 min lijkt weinig, maar je zult merken dat je hartslag na 2 min als een raket de lucht in gaat, wat ervoor zorgt dat je véél calorieën zult verbranden en je buikvet dus sneller verbrandt wordt.

Als je een beginner bent en lange tijd geen sport of fitness gedaan hebt kan je na iedere 2 minuten een halve minuut rust nemen, om daarna meteen terug verder te gaan met de volgende 2 minuten.

Als het pompen te moeilijk is doe je best de gemakkelijkere versie waarbij je op de bovenbenen steunt in plaats van op de voeten.

* Hou een chronometer of uurwerk bij de hand om zodat de rust- en werk tijden perfect kloppen.
* Als je de intensiteit wil opdrijven, kan je het tempo van uitvoering van de oefeningen verhogen en een aantal reeksen toevoegen.



Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: