dinsdag 15 december 2009

Snelle training voor een strakke buik: Training 3

Deze keer bij 'snelle training voor een strakke buik' gaan we de oefening 'split squat' en 'plank' combineren.

We beginnen met de split squat omdat deze de hartslag snel omhoog zal brengen waardoor voldoende bloed en zuurstof door het lichaam zal stromen, wat nodig is om fit te worden en een strakke buik te bekomen.

Doe gedurende 1 min zoveel mogelijk split squats om daarna gedurende 1 min de plank positie aan te houden. Herhaal dit 5X zodat de totale trainingstijd neerkomt op 10min.



Split squat

Ga op op ongeveer 1 meter van een stoel of bank staan, met de rug er naartoe gericht. Plaats de wreef van de linkervoet op de rand van de bank of stoel en je rechterbeen gebruik je om jezelf af te duwen. Start met je rechterbeen dat net niet volledig gestrekt is en zak gecontroleerd door de rechterknie tot je een hoek van 90° bekomt, om jezelf daarna weer uit te duwen naar de uitgangspositie. Doe deze beweging 30 sec aan de rechterkant en daarna 30 sec aan de linkerkant.

Bij deze oefening worden voornamelijk de hamstrings, quadriceps (bovenbenen) en billen aangepakt.















Plank

Ga in steun plaats nemen op de voeten en ellebogen. Hou het ganse lichaam in 1 rechte lijn zoals een plank (vandaar de naam), en hou de buikspieren gedurende 1 min aangespannen. Deze oefening zul je zowat in het ganse lichaam voelen.



















Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: