donderdag 10 december 2009

Snelle training voor een strakke buik: Training 2

Vorige keer in Training 1 heb ik jullie push ups laten combineren met body squat om de hartslag snel omhoog te brengen en de stofwisseling een tandje hoger te zetten. Deze keer bij Training 2 doen gaan we 2 andere oefeningen combineren om die buik strak te krijgen.

Deze keer omvat de training vooral plyometrische oefeningen. Dit zijn dynamische oefeningen die het volledige lichaam in beweging brengen en zorgen voor een groot calorieverbruik.



Zo voer je de training uit:

Gedurende 1 min ga je zoveel mogelijk 'jumping jacks' doen, meteen gevolgd door 1 min mountain climbers. Alles 5 keer herhalen tot er 10 min om zijn.


Jumping jacks

start in rechtstaande positie met gestrekte benen en handen naast het lichaam, maak vervolgens een kleine sprongen land met gespreide benen, terwijl de handen elkaar raken gestrekt boven het hoofd. Spring daarna terug naar de uitgangspositie. Doe dit op een goed tempo.

















Mountain climbers

Start in push up (pomp) houding en trek één knie op richting de borst, plaats je voet terug en doe hetzelfde met het andere been. Doe dit dan constant afwisselend.














Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be


Geen opmerkingen: