donderdag 10 juni 2010

3 tips om gemotiveerd te blijven

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt, je volgt zo goed je fitness programma, je gaat met regelmaat trainen, je ziet resultaten, maar op een gegeven moment hebt je niet meer de moed, om je hier aan te blijven houden. wat doe je dan? Je begint de panikeren, en je denkt dat je je doel niet niet op tijd zal halen, waardoor je redenen begint te zoeken (die geen reden zijn!) waardoor je het niet lukt. Wat nu gedaan?

Aan deze situatie is niks abnormaals, maar jammer genoeg komt het toch regelmatig voor. Veel mensen ondergaan dezelfde situatie. Je kan er blijven in hangen ofwel kan je stappen ondernemen hier iets aan te doen!



Hier zijn enkele hulpmiddelen:

1. Vertel je vrienden, familie wat je doelstelling is toon hen hoeveel dit voor jou betekend.
- Vertoef in een omgeving met mensen die jou graag hebben, en die jouw doelstelling begrijpen. Dit kan betekenen dat je misschien nieuwe vrienden moet maken, want de vrienden waarmee je enkel uitgaat en op café gaat, zullen waarschijnlijk jou nieuwe levensstijl niet echt begrijpen en steunen. Dit is jammer, maar meestal de waarheid.


2. Investeer in je lichaam en je levensstijl. Daar zal je op lange termijn het meest voor terug krijgen. Hier kan het interessant zijn om de hulp in te roepen van een professional, en je in te schijven in een fitness centrum of personal training studio, waar ze jouw resultaat en doelstelling voorop plaatsen en waar ze aandacht hebben voor jou. Koop een leuke fitness outfit voor jezelf. Maak deze investering en toon aan jezelf dat je het deze keer echt meent!


3. Als het dan echt eens iets minder gaat, hou het zeker niet voor jezelf maar praat er over met anderen.


En onthou, je spendeert een leven lang om aan het lichaam te werken dat je hebt!





Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: