donderdag 3 juni 2010

6 voedings tips voor een strakke buik

Als je deze 6 regels volgt zal je binnenkort gezonder en slanker zijn dan 95% van de bevolking.

1. Eet iets iedere 2 tot 3 uur van het moment dat je wakker bent


Voorzie 3 hoofdmaaltijden en 3 gezonde tussendoortjes, zodat je de hele dag net verzadigd bent. Op die manier heb je ook geen grote honger aanvallen. Door meerdere eetmomenten te hebben gaat je lichaam ook meer vetten verbranden.

2. Tel je calorieën niet


Ja je hoort het goed, tel geen calorieën. Ten eerste houd je het niet vol om heel je leven c
alorieën te tellen. Ten tweede is het zo dat als je de juiste voedingsmiddelen eet, je automatisch meer verzadigd bent dan als je enkel geraffineerde suikers eet. Hou wel de grootte van je porties in de gaten.

3. Drink je calorieën niet


Alcohol kan een zeer nadelig effect hebben voor de vet verbranding. Alcohol belast de lever waardoor je lichaam de verbranding van vetten vertraagd en zelf stopt. Naast het feit dat grote hoeveelheden alcohol ook veel slechte calorieën betekend, is het ook zo dat je na het drinken honger aanvallen krijgt waarbij je ook slechte voedings keuzes gaat maken.


4. Ontbijt iedere dag

Studies hebben uitgewezen dat als je er de gewoonte van maakt om iedere dag (correct) te ontbijten, je gewicht zal verliezen en dat er ook afhouden. Soms is het zo dat mensen denken dat ze calorieën schrappen door het ontbijt weg te laten, of omdat ze zogezegd geen tijd hebben 's morgens. Maar het probleem is dan dat je tegen halverwege de ochtend uitgehongerd bent. Dit zal op er op zijn beurt voor zorgen dat je dan extra veel gaat eten over de middag. 's morgens ontbijten zorgt ervoor dat je metabolisme opged
reven wordt voor de rest van de dag. Wanneer je niet ontbijt krijgt je lichaam gedurende bijna 15 uur geen voedsel meer, waardoor je lichaam in spaar modus gaat. Op die manier wordt je metabolisme niet gestimuleerd om vet te verbranden.

5. Eet 1 keer per week een maaltijd waar je echt zin in hebt (ja, ook fastfood)


Beloon jezelf in het weekend op iets waar je echt zin in hebt. Eender wat, pizza, ijs, frieten,een hamburger...


6. Eet voedingsmiddelen met zo weinig mogelijk ingrediënten


Tegenwoordig worden veel voedingsmiddelen gemaakt die een waslijst aan ingrediënten bevatten. Veelal smaakversterkers, kunstmatige kleur- en zoetstoffen en de goede voedingstoffen worden er deels uitgehaald. Dit maakt deze voedingsmiddelen ongezond. Daarom is het belangrijk dat je de etiketten op de producten goed bekijkt. Neem bijvoorbeeld ontbijtgranen. Veel mensen denk dat ze gezond zijn, maar dat zijn ze totaal niet! Vergelijk dit eens met een ei. Hoeveel ingrediënten bevat dit? Slechts 1! En zo zijn er nog tal van echt gezonde voedingsmiddelen die jou helpen vet verbranden en gezonder worden.


Laat me weten hoe goed deze tips voor jou werken.



(Voor een voedingsprogramma op maat kan je terecht bij info@fit-life.be, www.fit-life.be of 050 685225)



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: