maandag 14 juni 2010

7 redenen waarom vrouwen krachttraining moeten doen

De meeste vrouwen spenderen hun tijd als ze gaan fitnessen voornamelijk aan cardiotraining en te weinig aan krachttraining. Daarom zal je nooit de resultaten bereiken die je echt wil.


Hier zijn 10 redenen waarom het aangeraden is dat vrouwen aan krachttraining doen.



1. Je zal lichaamsvet verliezen

Studies hebben aangetoond dat de gemiddelde vrouw die 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doet, gedurende een periode van 2 maanden, een klein beetje spiermassa bij krijgt, maar wel 2 tot 3 kg puur vetweefsel verliest.
Als je spierweefsel toeneemt, gaat ook je stofwisseling in rust stijgen, waardoor je meer calorieën verbrand.

2. Je zal sterker worden zonder dat het spiervolume echt toeneemt


Vrouwen krijgen geen spiervolume bij als ze krachttraining doen, zoals dat wel het geval is bij mannen. Het is zo dat vrouwen tot 30% minder van de hoeveelheid hormonen hebben die verantwoordelijk zijn voor spiergroei, als mannen. Het is wel zo dat de spieren bij vrouwen een mooiere vorm en definitie zullen krijgen.


3. Je verminderd het risico op osteoporose


Krachttraining bij vrouwen kan de bot densiteit laten toenemen. Als je dit combineert met een inname van de juiste hoeveelheid calcium, ben je beter bescherm tegen osteoporose.


4. Je zal lichamelijk beter functioneren


Een toename van je spierkracht zal er voor zorgen dat je minder afhankelijk bent van anderen, in het dagelijkse leven. Boodschappen doen zal gemakkelijker gaan, kinderen optillen en het huis poetsen zal niet al de energie uit je halen.


5. Je zal het risico op kwetsuren, rugpijn en artritis verminderen


Krachttraining maak niet alleen de spieren sterken, maar ook alle weefsels die ermee verbonden zijn, waardoor je een betere stabiliteit van de gewrichten hebt. Dit voorkomt kwetsuren.
Studies hebben aangetoond dat het versterken van de lage rugspieren maar liefst 80% verbetering brengt bij lage rugpijn.

6. Je zal het risico op hartziekten sterk doen verminderen


Krachttraining kan de cardiovasculaire gezondheid op verschillende manieren verbeteren, waaronder het verlagen van het LDL (slechte cholesterol) gehalte, het laten toenemen van het HDL (goede cholesterol) gehalte en het verlagen van de bloeddruk.
Als je daar nog eens cardio training aan toevoegt, kan je de resultaten nog eens maximaliseren.

7. Je zal het risico op diabetes sterk verminderen


Krachttraining verbeterd de insuline gevoeligheid.



Besluit:
Vrouwen die krachttraining doen en een beetje meer spierweefsel extra opbouwen, zullen de samenstelling van hun lichaam veranderen. Die vrouwen zullen ook stevigere en mooi gevormde spieren hebben en minder vetmassa.


In veel fitnesscentra zie je vrouwen verkeerd trainen. Het vinden van een goed fitness centrum met goede begeleiding of een personal training studio zou een prioriteit moeten zijn, omdat je op die manier ook de resultaten zult krijgen die je echt wil.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: