donderdag 18 november 2010

8 stappen naar gespierde armen

Het eerste dat opvalt als iemand merkt dat je gaat trainen zijn de armen. Daarom is het ook bij mannen de meest geliefde spiergroep om te trainen. Toch wil het niet steeds lukken om de armen te krijgen zoals gewenst. Daarom geef ik je 8 tips om goed ontwikkelde armen te krijgen!


1. Train ze kort maar intensief!

Het heeft geen zin om een uur aan je stuk je armen te trainen met ontelbaar veel oefeningen. Dit geeft het tegenovergestelde effect. Je zal op die manier alleen spier afbraak krijgen in plaats van opbouw!


2. Train zowel biceps als triceps

De triceps maakt 2/3 uit van je bovenarm, wat een reden is om er voldoende aandacht aan te besteden, en dus niet enkel je biceps te trainen. Je armen zullen er veel gespierder uitzien in een t-shirt als je een goed ontwikkelde triceps hebt.


3. Varieer regelmatig


Altijd dezelfde oefeningen doen met hetzelfde aantal sets en hetzelfde aantal herhalingen zal ervoor zorgen dat je armen geen vooruitgang boeken. Doe oefeningen vanuit verschillende hoeken, als je al altijd sets gedaan hebt van 8 tot 12 herhalingen, durf dan eens sets te doen van 15, 20 of zelf 30 reps! Op die manier laat je je lichaam niet wennen aan steeds dezelfde training.


4. Richt je op specifieke delen van de spier

De biceps bestaat uit 2 delen en de triceps uit 3 verschillende delen. Om een maximale ontwikkeling te hebben is het dus belangrijk dat je iedere training ieder deel gaat belasten.


5. Geef je armen voldoende rust

De armen zijn snel overtraind, aangezien ze ook nog eens onrechtstreeks belast worden als je je rug en borst traint. Je moet het lichaam voldoende rust geven om ervoor te zorgen dat de belaste spieren terug optimaal kunnen herstellen.


6. Eet voldoende


Als je lichaam niet voldoende calorieën binnenkrijgt om de spieren te laten groeien zal dit ook nooit gebeuren. Eet ook niet téveel, want dan zullen de overtollige calorieën opgestapeld worden als vet.


7. Gebruik supplementen


Extra supplementen kunnen een extra hulp zijn om het gewenste resultaat te bekomen. De basis is altijd de voeding en een proteine supplement. Daarnaast kunnen creatine, bcaa's en arginine een meerwaarde zijn. Ze verbeteren je recuperatie vermogen, je kan zwaardere gewichten gebruiken, en vergroten het spiervolume.

8. Verlaag je lichaamsvet percentage


De belangrijkste reden dat je armen er niet gespierd uitzien is waarschijnlijk dat er een dunne laag vet op ligt die de lijnen van je spieren verborgen houd. Vergis je niet, dit kleine detail kan een enorm verschil betekenen!





Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: