dinsdag 16 november 2010

De six-pack dieet strategie die resultaten geeft!

Vet verlies is het grootste struikelblok samen met het behouden van een goede voeding en dieet. Om echt een sixpack te hebben zul je een voedingsprogramma nodig hebben dat echt werkt. Lees verder voor de perfecte dieet strategie voor strakke buikspieren!


Calorieën

Het eerste dat je moet doen is je calorie inname beperken. Je zult maar gewicht en vet verliezen als je meer calorieën verbrand dan je binnenkrijgt. Wees niet te drastisch in het verminderen van je calorie inname. Als je té weinig calorieën binnenkrijgt gaat je lichaam in spaar stand waardoor je geen vet meer kan verbranden. Te weinig calorieën is ook nefast voor je spiermassa.
Hoe lager je vet% wordt, hoe moeilijker het wordt om nog meer vet te gaan verbranden. Op dat moment is het aangewezen om te schommelen met je calorieën. Dit wil zeggen dat je koolhydraat arme dagen gaat afwisselen met enkele koolhydraat rijke dagen. Dit is nodig om te voorkomen dat je metabolisme zodanig gaat vertragen dat je uiteindelijk geen vet meer verbrand. Eet dan iets meer calorieën op de dagen dat je zware trainingen hebt, en minder calorieën op de dagen dat je niet traint of enkel maar cardio doet.


Proteine

Het volgende belangrijke is je proteine inname. Wanneer je graag een sixpack wil bekomen zal je eiwit inname hoger moeten zijn dan normaal. Het zal je metabolisme versnellen en ook je spier afbraak tegen houden. Iets dat meestal voorkomt bij diëten die lager zijn in calorieën. Als je lager in calorieën zit zal je blij zijn dat je die extra proteine hebt, want het zorgt ervoor dat je minder honger zult hebben.


Koolhydraten

Over koolhydraten wordt het meest gediscussieerd als het aankomt op het krijgen van een sixpack. Schrap ze nooit volledig, maar behoud een beperkte hoeveelheid voor en na de training en tijdens het ontbijt om je energie peil hoog te houden.
Tijdens een streng dieet kan het zinvol zijn om om de 2 weken een een koolhydraat rijk weekend in te lassen om je metabolisme optimaal te houden.


Vet

Als laatste mag je vet zeker niet vergeten. Wanneer je echt scherp wil komen moet je opletten met verzadigde vetten in zuivel, vlees en bakvet. Schrap echter niet alle vetten, en behoud een kleine hoeveelheid gezonde vetten die voornamelijk voorkomen in olijfolie, noten,vette vis, een omega 3 supplement.


Andere factoren


Let ook op een aantal extra factoren zoals, je sodium inname, die ervoor kan zorgen dat je teveel water vasthoud, de hoeveelheid slaap die je hebt en de hoeveelheid water die je drinkt.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

1 opmerking:

richard zei

Goede informatie! Wie is de mooie dame op de foto?