dinsdag 2 november 2010

Wees niet bang om terug in vorm te komen

Als je de beslissing hebt genomen om terug in vorm te komen, proficiat! Dan is het moment aangebroken dat je controle neemt over je toekomst en de weg te vinden naar een betere, gezondere levensstijl. Als je jezelf nog niet overtuigd hebt, wat houd je dan tegen? Laten we even kijken naar de grootste misvattingen over gewichtsverlies:


Sporten maakt me hongerig

Dit klopt. Als ik fitness, heb ik nadien altijd meer honger. Je moet de gezonde brandstoffen en bouwstoffen die je lichaam heeft verbruikt, terug aanvullen om een gezond metabolisme te behouden en het lichaam te laten recupereren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je gaat fitnessen en erna je lichaam dan vol stopt met pizza en ijs. Het eten van 5 tot 6 kleinere maaltijden per dag met een goede balans tussen eiwitten en koolhydraten en gezonde vetten, houd je verbranding en je energie peil hoog.


Alle calorieën zijn gelijk

Het hangt ervan af wat je eet. Je lichaam verbruikt bij sommige voedingsmiddelen meer energie om verteerd te worden dan andere, zoals proteine. Koolhydraten en vetten verbruiken minder energie wat ook de reden is dat fastfood je dikker maakt dan magere eiwitbronnen zoals bijvoorbeeld kippenborst. Het is ook zo dat wit brood, koekjes en suiker rijke dranken je bloedsuikerspiegel zodanig verhogen dat ze als vet worden opgeslaan en zo gewichtstoename veroorzaken. Voedingsmiddelen zoals appels, andere fruitsoorten, groenten zoals broccoli verhogen de bloedsuikerspiegel niet zo erg, waardoor deze ideaal zijn voor je buik en taille. Wees dus voorzichtig met wat je kiest voor in je bord!


Als ik dieet, kan ik mijn gewicht controleren

Als diëten alleen ervoor zouden zorgen dat je een droom lichaam hebt, dan zou de fitness branche al lang niet meer bestaan. Het feit is dat bepaalde diëten kunnen werken voor een korte periode, maar wat gebeurd er als het dieet gedaan is? Ja, je gaat terug naar je oude gewicht. De combinatie van gezond eten op lange termijn en het juiste fitnessprogramma volgen zal ervoor zorgen dat je je lichaam kan transformeren. Wees niet bang, het is niet zo erg als het klinkt!


Ik kan nu niet trainen, want het is al te laat/te vroeg


Er bestaat niet zoiets als een slecht uur of een slechte dag om te trainen. Je moet het inplannen waar het net past. Als je resultaten wil dan moet je vaste trainingsdagen organiseren zodat je consistent blijft. Niets voelt gemakkelijk aan in het begin, maar de routine zorgt ervoor dat het een nieuwe gezonde gewoonte word, en je zult je geweldig voelen!



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: