vrijdag 5 december 2008

Frequentie van de training


Je hebt een perfect op maat afgesteld trainingsschema, je volgt de vooropgestelde voedingsrichtlijnen, MAAR... je komt niet altijd frequent de trainingsessies volgen. Als de resultaten niet zijn zoals je had verwacht, is het misschien interessant om de frequentie van je trainingen eens onder de loep te nemen.
De frequentie van de training of met andere woorden, het aantal trainingsessies per week dat je met regelmaat aanhoud, zou nog wel eens belangrijker kunnen zijn dan je denkt, om dat strakke lichaam te krijgen.

Een trainingsschema zit zodanig in elkaar dat het enkel werkt als je de vooropgestelde aantal trainingsessies per week continue blijft aanhouden, waarna je dan na een 4 tot 6 weken overgaat op een daar verder opbouwend trainingsschema.

Af en toe zie je bij personen dat ze vb. een week 2 sessies komen, de week daarna maar 1 sessie, dan een week niet, dan een week 3 keer, dan weer een week niet. Op deze manier is het onmogelijk progressie te boeken omdat het trainingsschema van de eerste fase nooit volledig doorlopen wordt, waardoor het dan onmogelijk is om daarop verder te bouwen.

Met andere woorden, als je onregelmatig komt trainen blijf je constant in die eerste fase, en zul je nooit resultaten boeken. Wat natuurlijk zonde is van de tijd en het geld die je erin steekt.

Het is voorbeeld veel interessanter te starten met 2 keer 45 tot 60 min training per week, en dat constant zo te houden, dan de eerste weken overmoedig teveel sessies te doen omdan nadien sessies te moeten overslaan.

Als je merkt dat het je lukt om gedurende 3 maand met regelmaat 2 sessie per week te doen, kan je deze dan nog altijd verder uitbreiden met 1 of 2 sessies extra per week.

Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: