dinsdag 16 december 2008

Lopen is niet dé oplossing om af te slanken


Veelal wordt gedacht dat lopen de ideale oplossing is om af te te slanken. Hierbij valt natuurlijk te bezien wat je verstaat onder afslanken. Gewicht verliezen? of vet verliezen? De 2 zijn hoe dan ook niet hetzelfde. Een uitgebreide uitleg over het verschil tussen deze 2 termen kan je terugvinden in een vorig artikel: "Waarom gewichtsverlies niet hetzelfde is als vetverlies".Regelmatig kom ik nog mensen tegen die mij vertellen, "ik loop nu al een jaar 2 tot 3 keer per week, maar toch wordt mijn buik maar niet strakker."

Als je meerdere malen per week langer dan 30 min loopt begin je op den duur spiermassa af te breken omdat de brandstofvoorraad in lichaam opgeraakt. En daarom zal het lichaam deels vetten, maar ook eiwitten beginnen afbreken om aan energie te komen. Daarom zal je wel gewicht verliezen als je regelmatig loopt, maar het grootste deel van dat gewicht bestaat uit spiermassa. De spiermassa die jij zo nodig hebt om de vetverbranding op peil te houden en het lichaam vorm te geven.

Let wel, lopen is wel het ideale middel om de conditie te verbeteren. En als je daarnaast ook een goed programma met krachttraining volgt, die de spiermassa zal behouden, en zelf opbouwen, zorgt dit ervoor dat je stofwisseling hoog blijft en je dus ook meer vet zal verbranden. Kortom, je zal nu wel een strakke buik krijgen!

Zorg daarbij ook dat je voeding voldoende eiwit bevat zodat de spieren ook de kans krijgen om goed te herstellen, waardoor de resultaten des te beter zullen zijn.

Als lopen je favoriete hobby is en je hebt de indruk dat die buik niet echt strakker wordt, overweeg dan maar eens om een goed fitnessprogramma te starten die de juiste oefeningen bevat. Eventueel onder begeleiding van een personal trainer, die jou jou zal helpen bij een persoonlijk aangepaast trainingschema.

Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: