maandag 15 december 2008

Slank doorheen de feestdagen

De eindejaarsperiode is een periode waarin gewichtstoename overmijdelijk lijkt te zijn. Maar toch heb je alles zelf in de hand, en ben je zelf verantwoordelijk voor wat je in je mond stopt. Om ervoor te zorgen dat alle fysieke inspanningen van de voorbije maanden niet voor niks zijn geweest geef ik hierbij een aantal voedingsmiddelen die ter vervanging dienen van de minder gezonde producten.1. Varkensvlees vervangen door mager rundsvlees,wild of vis.

Varkensvlees is één van de meest ongezonde vleessoorten die je kunt hebben, het zit boordevol verzadigde vetten die slecht zijn voor hart- en bloedvaten, en uiteraard voor vetop
slag op de buik.


2. Sauzen op basis van vetrijke room vervangen door sauzen op basis van sojaroom

De sojaroom bevat beduidend minder verzadigd vet dan de gebruikelijke room


3. Frieten of kroketten vervangen door ovengebakken frietjes op basis van zoete aardappel


Elk vorm van gefrituurd voedsel is uit den boze vanwege de gevaarlijke transvetten (gehard vet) die ze bevat.4. Vetrijke dressings op salades vervangen door dressings op basis van olijfolie, balsamico, yoghurt.

Véél dressings bevatten een hoog percentage verzadigd vet (de ongezonde soort). Olijfolie bevat gezonde vetten die noodzakelijk zijn voor het lichaam en die zelf zorgen voor meer vetverlies op de buik.


Als 5e punt zou ik erbij kunnen zetten: "alcohol", omdat deze toch ook één van de
grootste boosdoeners is als het aankomt op het krijgen van een slank lichaam. Alcohol bevat immers enkel lege calorieën waaraan je niks hebt, enkel je spiermassa slinkt ervan, en het vetpercentage gaat de lucht in. En dit kun je wel missen natuurlijk. Maar ik weet ook wel dat velen het laten van alcohol tijdens de feestdagen toch aan hun laars lappen. Tijdens deze eindejaarsperiode kun je er soms moeilijk onderuit. Als je het wil en kan beperken, kun je dit doen door niet te overdrijven in hoeveelheid, en het voornamelijk bij rode wijn te houden. Bier, champagne, witte wijn, en veel dranken voor aperitief bevatten heel wat slechte suikers die zeker in grote hoeveelheden, ervoor zorgen dat er een dikke laag vet op die buikspieren van jou komt te liggen.Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be


Geen opmerkingen: