woensdag 6 januari 2010

Proteine dieet

Er zijn weinig diëten die echt werken. De meeste zorgen voor een snel gewichtsverlies, maar éénmaal je terug met het klassieke eetpatroon verder gaat, komen de kilo's er zo terug bij. Dit is niet het geval met een proteine dieet. Bij Fit-Life werken we met het proteine dieet van health care company wat verschillende voordelen bied ten opzichte van andere merken. Zo bied het proteine dieet van health care company een zeer groot gamma producten aan zodat je continue kan variëren. Op die manier wordt het dieet niet eentonig en is het voor iedereen gemakkelijk vol te houden.

Hierbij een overzicht van wat het proteine dieet inhoudt.


Wat is een eiwitrijk dieet ?

Een eiwitrijk dieet bestaat eruit dat je enkel alle bouwstoffen, die nodig zijn om de spiermassa te onderhouden, mag innemen.
Deze bouwstoffen omvatten eiwitten, vitamines en mineralen. Het is dan aan het lichaam om de energie die je nodig hebt om te functioneren uit de (vet-)reserves te halen. De koolhydraten of suikers zijn niet toegelaten omdat het lichaam anders de eigen reserves niet aanspreekt.
Koolhydraten, waaronder vooral de ‘snelle suikers’, doen bij het eten ervan onze bloedsuikerspiegel stijgen. Als gevolg daarvan gaat de pancreas of alvleesklier insuline produceren. De snelle stijging van die insuline zorgt voor een snelle daling van de bloedsuikerspiegel waardoor je je moe en futloos voelt en opnieuw ‘ snelle suikers ‘ wil gaan verorberen. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht van afwisselend een te hoge en te lage bloedsuikerspiegel met hongergevoel en drang naar zoet.
Insuline zorgt ervoor dat het overtollige suiker dat in onze bloedbaan circuleert en niet onmiddellijk als energie wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de reserves. Dit gebeurt eerst in de spieren en in een later stadium in de vetcellen met gewichtstoename tot gevolg.

Hoogwaardige eiwitrijke maaltijden zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder varieert. Hierdoor wordt de pancreas veel minder geprikkeld en moet deze minder insuline gaan produceren.

Resultaat : het hongergevoel tussen de maaltijden blijft weg. Het lichaam gaat nu energie halen uit de vetreserves met vermagering tot gevolg.
Na 3 dagen mag je geen hongergevoel meer hebben indien je de adviezen correct hebt toegepast.
En vermits de spieren goed gevoed worden dankzij de eiwitten is er enkel verlies van vetmassa mét behoud van spiermassa.
Hierdoor krijg je een mooier figuur dat er enkel jonger gaat uitzien.

Afhankelijk van het aantal kilo’s die je wil of moet verliezen kan je een strikt of gematigd eiwitrijk dieet volgen.

Wie komt in aanmerking voor het strikte dieet?

Het volgen van het eiwitrijk dieet volg je best onder deskundige begeleiding. Voor de start van het dieet neemt de therapeut de nodige testen af en bepaalt of je het dieet mag volgen.

Het is vooral geschikt voor mensen die een Body Mass Index >28
De BMI of Body Mass Index = Gewicht (kg) : Lengte² (m²).

Bij deze strikte kuur (enkel onder professionele begeleiding ) wordt een gewichtsverlies tussen de 3-7 kg op 14 dagen gegarandeerd!

Wie komt in aanmerking voor de milde kuur?

Als je BMI <>

Voordelen eiwitrijk dieet?

* snel gewichtsverlies
* volledig verdwijnen van de honger
* behoud van spiermassa
* geen vermoeidheid
* verbetering van het figuur
* de huid wordt stralender
* wetenschappelijk onderbouwd
* doeltreffend
* opvolging verzekerd door professionele begeleiding
* gemakkelijk te volgen

Het eiwitrijke dieet omvat 3 stappen:

1) De strikte fase waarbij snel gewichtsverlies bekomen worddoor verlies van vetmassa en behoud van spiermassa.Je volgt een strikt dieet met 4 tot 6 maaltijdzakjes per dag, groenten, vlees, vis of eieren. Hierbij mogen geen koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals fruit, brood,aardappelen, pasta of rijst gegeten worden. Het gewichtsverlies kan 3 kg per week bedragen

2) Een overgangsfase waarbij progressief dekoolhydraatrijke voedingsmiddelen worden heringevoerd. Hierbij worden nog een 2-tal maaltijdzakjes per dag ingeschakeld. Het gewichtsverlies bedraagt 2 kg per week.

3) De stabilisatiefase waarbij het gewicht op peil wordt gehouden. Belangrijk is een regelmatig eetpatroon en goede voedingsgewoonten een plaats te geven in ons sociaal leven.

Wat na het eiwitrijke dieet?

Bij het volgen van een dieet word je dikwijls confronteerd met het feit dat je opnieuw bijkomt als je stopt met een dieet. (het typische yoyo-effect)

Het H.C.C dieet bestaat uit een totaalaanpak van enerzijds gewichtsverlies met het eiwitrijke dieet en anderzijds een stabilisatie van het gewicht dankzij een opvolgprogramma en het aanleren van een gezonde voedingsgewoonte waardoor er geen yoyo-effect optreedt. Het is belangrijk dat je blijft bewegen en regelmatig bij je therapeut op gewichtscontrole blijft gaan.

Bij Fit-Life gebeurd het volgen van het proteine dieet altijd onder deskundige begeleiding van een therapeut die hiervoor opgeleid is.


Voor meer info of als je meteen van start wil gaan met het proteine dieet kan je terecht op info@fit-life.be of 0496 519445


Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be


Geen opmerkingen: