maandag 4 januari 2010

6 stappen naar een six-pack

Met het nieuwe jaar dat net is in gegaan, nemen we een kijkje naar de doelstelling die altijd op de eerste plaats blijft staan, en dat is het inruilen van een dikke, slappe buik in een strakke buik of six-pack.

Tegenwoordig is het verwarrend met alle tv reclame over de laatste nieuwe buikspier apparaten en dieet pillen die jou in no time een six pack beloven.

Laat je niet misleiden en onthou dat het niet om slechts 1 factor gaat die jou een six pack bezorgt, maar wel verschillende factoren die moeten gecombineerd worden. En ja, je moet er hard voor werken.


Daarom geef ik jullie de 6 belangrijkste stappen die je moet ondernemen om die sexy buik te bekomen.


1. Doe cardio training
.

Je dacht waarschijnlijk dat ik jou de beste oefeningen voor de buikspieren ging aanbevelen. Je inderdaad wel de buikspieren goed trainen maar als deze bedekt zijn met een laag vet, zullen ze nooit zichtbaar worden.

Iedere cardiovasculaire training die de hartslag in de juiste zone krijgt is een goede keuze, zoals joggen, cross trainer, fietsen.



2. Eet de juiste voeding.


Zoals ik al zei, is het belangrijk dat je je lichaamsvet percentage moet verlagen om je buik
spieren zichtbaar te krijgen. Als je cornflakes en boterkoeken eet als ontbijt, wit brood met vetrijk beleg als lunch, en pizza als avondmaal, dan zul je dringend je voedingsplan moeten aanpassen.

Probeer frequent kleinere maaltijden per dag te eten, bestaande uit een combinatie van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Houd het voornamelijk bij magere eiwitbronnen zoals kippeborst, kalkoenborst, vis, yoghurt, magere platte kaas, noten en eieren.

Eet een gematigde hoeveelheid koolhydraten uit voedsel zoals havermout, bruine rijst, fruit en groenten. Probeer weg te blijven van wit brood, witte pasta, koeken, gebak, snoep en corn flakes( de meeste soorten bevatten teveel suiker).


Bronnen van gezonde vetten zijn olijfolie, zalm en noten.


Om de trek in zoetigheid te verzadigen kan je kiezen voor een proteine bar.



3. Zorg voor een goede uitvoering.

Zowiezo zal je toch enkele buikspieroefeningen moeten doen om resultaat te zien. Belangrijk is dat je de nadruk hier legt op de kwaliteit van de uitvoering en niet op het aantal herhalingen dat je doet.


4. Doe krachttraining.

Krachttraining zorgt voor een hoger metabolisme door een toename van het spierweefsel. Extra spiermassa verbrandt meer calorieën in rust waardoor het buikvet sneller verdwijnt.



5. Drink water
.

Als je niet voldoende drinkt, dit wil zeggen, minstens 1,5L per dag, droogt je lichaam uit en zal het water gaan vasthouden waardoor je lichaam zijn vorm verliest.


Hoe meer water je drinkt, hoe meer water er afgevoerd wordt en de toxische stoffen weggespoeld worden.



6. Genen
.

Het genetische aspect speelt ook een grote rol in hoeverre je je lichaam kan transformeren en de buikspieren tevoorschijn halen. Als je echt alles hebt gedaan wat moest gebeuren en ze nog niet 100% ziet, wees dan tevreden met het feit dat je buikspieren toch sterk zijn.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: