dinsdag 12 januari 2010

Wist je dat overtollig buik vet dodelijk kan zijn?

Meestal heb ik het over een strakke buik in de context van er goed uitzien. Maar in werkelijkheid is er een véél grotere gezondheidsreden waar je rekening mee moet houden.

Niet alleen is overtollig buik vet dus lelijk, maar het brengt ook een gevaarlijk risico mee voor je gezondheid.


Buik vet bestaat in 2 variëteiten: onderhuids vet en visceraal vet.

Onderhuids vet is zoals de naam het zelf al zegt, het vet dat net onder de huid ligt. Visceraal vet ligt onder de spieren en is de meest gevaarlijke soort, omdat het rond de organen zit.

Visceraal vet is een groot probleem bij vrouwen na de menopauze, en bij mannen veroorzaakt het ook die typische "bier buik".

Beide soorten vet vergroten het risico op hart- en vaatziekten , hoge bloeddruk, diabetes en bepaalde vormen van kanker.


Hoe kom je nu af van dat overtollige buik vet?


De enige oplossing om van dat buik vet af te geraken is een gezond voedingspatroon combineren met een training systeem dat het juiste type cardio training combineert met krachttraining.


Onderzoek heeft uitgewezen dat personen die voedingsprogramma's volgen
die de juiste hoeveelheden gezonde vetten bevatten véél minder visceraal vet hebben, maar dit moet dan wel gecombineerd worden met de juiste training.

Er zijn téveel mensen die op de verkeerde manier trainen, zelfs maanden aan een stuk, waardoor ze geen resultaat zien en voelen, waardoor er veel frustratie is. En terecht want zo blijf je met dat risico zitten en wordt het probleem niet opgelost.

Die oplossing wordt jou wel aangeboden door
Personal Training Studio Fit-Life waar wij het volledige trainingsprogramma aanbieden dat essentieel is om van dat buik vet af te geraken, inclusief het juiste voedingsadvies.

Voor meer info kan je terecht op www.fit-life.be of 050 685225 of info@fit-life.be.





Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

Geen opmerkingen: