vrijdag 21 november 2008

3 grote fitness fabels

1. Als vrouw doe ik best geen krachttraining, want anders wordt ik te gespierd

Als vrouw is het onmogelijk té gespierd te worden door krachttraining. Vrouwen zijn anders gebouwd dan mannen, ze bouwen véél moeilijker spiermassa op dan mannen omdat ze simpelweg véél minder van het mannelijk hormoon testosteron aanmaken. Als er dan toch vrouwen zijn die er enorm gespierd uitzien is dat omdat ze dit ook daadwerkelijk willen zijn. 5 keer per week trainen, perfecte voeding, en in bepaalde gevallen in combinatie met illegale middelen. Wees dus als vrouw niet bang om té gespierd te worden van krachttraining. In de strijd om vet te verliezen is het belangrijk om de combinatie te maken van cardiotraining en krachttraining omdat je als vrouw anders héél moeilijk tot geen vetweefsel zal verliezen. Cardio training zorgt inderdaad voor het verbranden van calorieën, maar als de verhouding cardio/krachttraining niet optimaal is zal je naast vet ook spiermassa gaan verbranden, en dit is niet wat je wilt. Hoe meer spierweefsel je verliest hoe minder calorieën je verbrandt in rust, en hoe meer je lichaam zijn mooie vorm zal verliezen.

Door krachttraining te doen zul je als vrouw dus sneller vet verliezen en slanker worden, trainen met gewichten kan tevens osteoporose helpen voorkomen.

Krachttraining is dus noodzakelijk in ieder trainingsprogramma, voor zowel mannen als vrouwen.


2. Ik wil een platte buik, dus ik moet veel buikspieroefeningen doen.

Vrouwen doen het liefst oefeningen voor buik, billen, benen, omdat ze juist in die zones willen afslanken. Het is echter onmogelijk lokaal af te slanken in die zones door oefeningen te doen. Het is wel zo dat je het spierweefsel op die plaatsen kan verstevigen door specifieke oefeningen te doen, maar de laag vet die daarboven zit kan enkel verdwijnen door bovenop de oefeningen gebruik te maken van cardiotraining(vetverbranding) en het aanpassen van de voeding.

1 uitzondering op deze regel is het gebruik van Lipomassage. Deze afslankingsmethode is er op gericht om gelokaliseerde vetophopingen te verwijderen. Hiermee verlies je op 4 weken tijd effectief centimeters, juist op die probleemzones waar jij het wenst. Vraag meer info over de Lipomassage bij Fit-Life of kijk op onze website www.fit-life.be en www.lipomassagebrugge.com.


3. Ik moet minder eten als ik wil vermageren.

Deze redenering is absoluut verkeerd. Hoe minder je eet hoe langzamer je stofwisseling zal zijn, en hoe minder calorieën je dus verbrand. Deze houding zorgt tevens voor grote honger waardoor je vreetbuien zal krijgen. De bedoeling is dat je juist regelmatiger moet gaan eten, daarmee bedoel ik zeker 5 tot 6 eetmomenten per dag. Bovendien moet je de juiste voedingsmiddelen gaan eten, want wat je eet is veel belangrijker dan hoeveel je eet. Als je om de 2 tot 3 uur een kleine maaltijd nuttigt zal je geen honger hebben tussendoor, en zul je dus ook veel minder snel naar suiker- en vetrijke voeding gaan grijpen. De meest ideale tijdstippen zijn, ontbijt, ochtend tussendoortje, middagmaal, namiddag tussendoortje, avondmaal, kleine avondsnack. Sla nooit het ontbijt over, ’s ochtends is je verbranding het grootst dus moet je voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen om de “kachel” te laten branden en de vetverbranding op gang te laten komen. Door goed te ontbijten voorkom je ook een appelflauwte later in de ochtend.

Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: