dinsdag 18 november 2008

De voordelen van het drinken van een proteïne shake

Als eerste zullen we het hebben over wat proteïnen zijn. Proteïnen of eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam, met name de spieren. Je kan nu éénmaal niet zonder. Voor mensen die al een beetje sporten is het aan te raden om extra eiwitten binnen te krijgen, daarmee bedoel ik zo’n 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Voor mensen die aan krachttraining doen heb je nog meer eiwit nodig, dit kan gaan van zo’n 2,2 tot zelf 3 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Dit is essentieel omdat sporten, en zeker krachttraining bouwstoffen afbreekt, die eigenlijk nodig zijn om het herstel na een training te bevorderen.

Daarom is het altijd aan te raden om na iedere training, zowel cardio als krachttraining een kleine maaltijd te nuttigen die bestaat uit koolhydraten en eiwitten. Gezonde voedingsmiddelen die eiwitten bevatten zijn mager rundsvlees, gevogelte, vis, eieren, magere platte kaas, yoghurt. Een persoon van 70kg die regelmatig sport heeft als snel 126 tot 154 gram eiwit per dag nodig. 80gr kan je al uit de gewone voeding halen, maar voor die extra 50 tot 80gr zou je al extra potten platte kaas of meerdere stukken vlees of vis per dag moeten consumeren, en dit is niet altijd haalbaar als je een drukke agenda hebt. En juist om die reden is een proteïne shake zeer handig, en het is nog lekker ook! Je hebt ze in allerlei smaken, chocolade, vanille, banaan, aardbei…

Het is eveneens ideaal als je even niet veel tijd hebt, je neemt gewoon de blender, je vult deze met koude magere melk of water, doe er een schep proteïne bij, en blenden maar! Op die manier staat binnen de minuut een romige shake klaar die meteen je honger stilt, en bovendien nog gezond is ook, want ze bevatten nauwelijks vet of suiker.

Bijkomende voordelen van het drinken van een proteïneshake:

=> Je valt sneller af doordat eiwit de honger stilt

=> Extra eiwit verhoogt de stofwisseling, je verbrandt dus extra calorieën in rust

=> Je herstelt beter na een training, dit wil dus ook zeggen betere resultaten

=> Eiwit bouwt spieren op, en extra spiermassa verbrandt meer vet


Met Sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Geen opmerkingen: